Diari La Veu del País Valencià
El PSPV celebrarà primàries en 8 dels 65 municipis de més de 20.000 habitants

Els socialistes de huit dels 65 municipis valencians de més de 20.000 habitants podran decidir la seua candidatura a l’alcaldia per a les eleccions de maig de l’any que ve. Aquest divendres s’ha tancat el primer tràmit per a la celebració de les primàries i, com estava previst, en cap dels municipis on el PSPV ostenta l’alcaldia s’ha sumat el percentatge de militants necessari que hagen demanat que s’engegue el procés de selecció.

Per tant, tots els alcaldes d’aquestes localitats podran presentar-se a la reelecció. Les huit localitats on hi haurà primàries estan governades per altres partits o el PSPV forma part del govern però no té la vara d’alcalde.

Així, hi haurà primàries a Torrevella, la Vila Joiosa, Calp, el Campello, Villena, Alfafar, Manises i Sueca, els únics municipis on ha prosperat més d’una candidatura. En un principi a València també es preveien primàries però finalment la de Sandra Gómez és l’única candidatura presentada. L’agrupació local del PSPV-PSOE de València no celebrarà finalment eleccions a la ciutat després que s’haja retirat la precandidatura contra l’actual portaveu i primera tinent d’alcalde, Sandra Gómez, segons han informat fonts del partit.

El calendari aprovat pel partit assenyala que el 18 d’octubre s’elegiran els aspirants a l’alcaldia de les localitats d’entre 20.000 i 50.000 habitants, mentre que l’11 de novembre es triaran els candidats de les ciutats de més de 50.000, en aquest darrer cas, Torrevella.

Tot i que ha presentat candidatura, el portaveu del PSPV a Sagunt, Francisco Crispín, no hi podrà concórrer, perquè la direcció del partit té previst encetar el procés d’expulsió després que la fiscalia haja demanat per a ell cinc anys de presó per malversació de fons públics. El candidat socialista a la capital del Camp de Morvedre serà, per tant, Darío Moreno.

Queda ajornada a desembre la decisió al voltant de la candidatura de Jorge Rodríguez a Ontinyent, tot i que si no s’alça el secret del sumari del cas Alqueria o si això succeeix però queda exonerat, Blanqueries li donarà el suport perquè torne a presentar-se.

També es decidirà a finals d’any la candidatura d’Alacant, un municipi on el PSPV va perdre l’alcaldia després de la dimissió de Gabriel Echávarri i un segon ple d’investidura que va donar el poder al PPCV. La direcció de Blanqueries es troba a la recerca d’un aspirant que permeta esborrar la mala imatge que va deixar l’alcalde dimitit.

Comparteix

Icona de pantalla completa