Diari La Veu del País Valencià
Oltra assegura que la llei LGTBI repararà les injustícies i ampliarà els drets del col·lectiu

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que la llei LGTBI valenciana “repara injustícies i amplia drets” perquè garanteix la igualtat real i efectiva de totes les persones amb independència de la seua orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar. Es tracta, a més, d’una norma que “consolida avanços” que ja s’han donat en la nostra societat.

Oltra ha fet aquestes declaracions en el debat sobre la totalitat del projecte de llei que ha tingut lloc aquest dijous al ple de les Corts. “Qualsevol persona i la societat valenciana pot sentir-se orgullosa perquè ens fa millors com a poble, com a societat oberta, solidària i plural”, ha manifestat.

Per a Mónica Oltra, tots els avanços en aquest àmbit han sigut possibles perquè hi ha hagut un gran moviment social organitzat que els ha situat al centre de l’agenda pública; “a la Comunitat, les associacions LGTBI han sigut crucials per a produir aquestos canvis socials”, ha destacat.

Aquesta llei, que “forma part de l’Acord del Botànic”, ha aclarit, és un dels compromisos adquirits a l’inici de la legislatura que garanteix “la llibertat i la igualtat d’unes persones històricament discriminades”.

Així, ha explicat la vicepresidenta del Consell que la normativa regularà, per primera vegada al País Valencià, els drets del col·lectiu LGTBI i constituirà un instrument per a “previndre agressions i corregir i eradicar qualsevol discriminació per qüestions d’orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa