Diari La Veu del País Valencià
La UV retira altres quatre títols propis perquè abordaven temàtiques pseudocientífiques

Després d’un procediment de valoració i de l’estudi de les al·legacions presentades, la Comissió d’Estudis de la Universitat de València, reunida aquest dijous, ha adoptat per unanimitat la decisió de retirar quatre títols propis.

Concretament, es tracta del Màster Propi en Developmental Behaviour Modelling (DBM); el Diploma d’Especialització Universitària en Hipnosi Eriksoniana; el Certificat Universitari en Coaching amb Metodologia DBM per a l’ensenyament, gestió, coaching i teràpia, i el Certificat Universitari de Modelat de l’Aprenentatge des del DBM. A més s’ha retirat de l’oferta, i vinculat als anteriors, el títol Certificat Universitari en Modelatge de la Hipnosi i la Teràpia Eriksoniana des del DBM, que no es trobava en l’informe de l’associació.

Els títols que aquest dijous han sigut retirats van ser aprovats després d’un procés transparent de valoració per part de la comunitat universitària, que va poder presentar les seues al·legacions, així com les entitats vinculades a cada temàtica del curs. Però, després d’una reunió mantinguda per la Universitat de València i l’Associació per a Protegir el Malalt de Teràpies Pseudocientífiques el 19 de juliol, la institució acadèmica va sotmetre a una nova revisió aquestos títols propis a partir de la documentació aportada per l’associació.

En una primera fase, en un procés acordat amb les direccions d’aquestos títols, la Universitat de València ja va retirar de l’oferta tres màsters propis: Medicina Regenerativa i Antienvelliment; Acupuntura, i Recuperació Funcional de l’Activitat Física i l’Esport. Aquest dijous, la Comissió d’Estudis de Postgrau, vistes les al·legacions externes a la universitat aportades i els informes propis de la institució acadèmica, ha acordat per unanimitat la retirada de l’oferta dels títols propis ja comentats.

Qui aprova els títols propis?

Els títols propis –que inclouen màsters propis, diplomes d’especialització, títol d’expert i certificats– de la Universitat de València són aprovats a proposta d’un departament, centre o institut de recerca en un procediment que, d’acord amb el seu Reglament aprovat en Consell de Govern, implica un procés de valoració.

Aquest procés suposa l’exposició pública del títol per un període de 20 dies, al llarg dels quals es poden fer al·legacions. Posteriorment hi ha la valoració i informe provisional de la proposta per part de subcomissions constituïdes per professorat de cadascuna de les branques de coneixement, l’informe final de la Comissió d’Estudis de Postgrau i, finalment, l’aprovació, si escau, per part del Consell de Govern.

Comparteix

Icona de pantalla completa