Diari La Veu del País Valencià
Pedro Duque responsabilitza els assessors fiscals d’haver posat les cases a nom d’una societat

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha eixit al pas de les informacions que li imputen irregularitats fiscals per tindre dos immobles –un a Xàbia i altre a Madrid– a nom d’una societat i no escriturats al seu i el de la seua dona. Duque ha comparegut en roda de premsa per a negar que triara aquesta figura fiscal per a eludir part dels impostos, com assegura ok diario aquest dijous, i ha assegurat que ho va fer d’aquesta manera perquè els assessors li van “recomanar” la constitució d’una societat per a registrar les seues propietats immobiliàries. “Ens van dir que era una figura que estava impulsant el govern. Eren els anys de la bombolla immobiliària”, ha assenyalat.

Duque ha explicat que la societat va permetre al matrimoni gestionar les seues propietats i llogar-les, atés que tant ell com la seua dona, diplomàtica de carrera, “han passat molts anys vivint a l’estranger”. A més, ha especificat que es tractava d’un recurs que “estava promocionant” aleshores el Govern d’Espanya i es van deixar aconsellar pels assessors, atés que tant ell com la seua dona –Consuelo Femenía, ambaixadora a Malta– viatjaven molt i volien deixar tot ben lligat per als seus fills per si els ocorria alguna cosa.

“Va ser el temps de la bombolla i ara no faríem el mateix”, ha reconegut Duque, que ha negat qualsevol semblança entre el seu cas amb les declaracions en 2015 de Sánchez, quan es va comprometre a expulsar del seu equip a qui creara una societat interposada per a eludir impostos. “No veig que siga similar en res”, ha emfatitzat el ministre.

Preguntat pels periodistes, el titular de Ciència ha destacat que la casa de Xàbia, que ha estat llogada en diversos períodes, es va comprar abans de constituir-se la societat i ha precisat que la seua residència a Madrid està a nom de la mateixa per les mateixes raons. El ministre ha explicat que està al dia del pagament de tots els seus impostos i que no té oberta cap investigació ni requeriment per part d’Hisenda. Així mateix, ha qüestionat que la creació de la societat fóra un bon consell: “Em va costar molts diners”.

Comparteix

Icona de pantalla completa