Diari La Veu del País Valencià
Els partits demanen al PPCV que inste Camps a abandonar el Consell Jurídic Consultiu

L’última hora de l’Audiència Nacional de reobrir una de les peces de Gürtel contra Camps ha calfat els passadissos de les Corts en aquest dijous on el ple s’està celebrant sense grans novetats. Aquesta notícia ha posat d’acord els partits en un aspecte: l’expresident popular ha d’abandonar el seu càrrec en el Consell Jurídic Consultiu (CJC).

“No s’entén que Camps continue a les institucions valencianes ni un minut més. Els grups parlamentaris hem de posar tots els recursos perquè l’expresident no torne a xafar les institucions”, ha asseverat el líder de la formació morada, Antonio Estañ, qui ha recordat que la llei d’expresidents seria una via per a fer realitat aquest plantejament que a hores d’ara es troba tramitant-se.

Des de Ciutadans, la seua síndica, Mari Carmen Sánchez, ha assenyalat que el seu grup ja va donar suport a les iniciatives perquè expresidents que “hagen tacat” l’administració de corrupció siguen expulsats. “És molt important que tinguem tolerància zero en la corrupció perquè tant el PPCV, el PSPV i el Bloc ens han demostrat que són igual de vulnerables en aquesta matèria”, ha afegit.

D’altra banda, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha celebrat la decisió dels tribunals perquè “tots sabíem que Camps era l’epicentre del cas Gürtel”. “Esperem, per favor, que el PPCV li demane que s’aparte de la vida política”, ha sentenciat.

El PSPV també considera que l’excap del Consell ha d’abandonar el CJC, atés que, al seu parer, “el verb dimitir sols s’aplica a l’esquerra”. “És impresentable que tinga procediments oberts i que continue al CJC”, ha manifestat.

Onada de crítiques a Casado

Un altre aspecte que les formacions han criticat han sigut les declaracions que va realitzar aquest passat cap de setmana el president del PP, Pablo Casado, qui va assegurar que la seua formació “va deixar un llegat impecable” al País Valencià.

“Els socialistes demanem a Casado que no torne a la Comunitat fins que no demane perdó. Eixe discurs que el PPCV va deixar una Comunitat exitosa és mentira. Els dirigents del PPCV s’enriquiren a costa dels valencians i ens robaren”, ha sentenciat Mata.

En els mateixos termes s’ha expressat Sánchez: “El senyor Casado abans de fer declaracions hauria d’informar-se un poc més. Ací, setmana rere setmana tenim la corrupció a l’ordre del dia”.

El PPCV respecta la decisió

Els populars s’han mostrat discrets després de conéixer les últimes informacions. La secretària general, Eva Ortiz, ha assegurat que respecten les decisions judicials i que no és obligació seua demanar-li a Camps que abandone el CJC.

Comparteix

Icona de pantalla completa