El conductor del patinet per una autovia de Sagunt es justifica perquè "el camí cap a casa estava inundat"

El vehicle pot arribar als 80 quilòmetres per hora i no està homologat ni catalogat per a ser usat a Europa
/ València
27 setembre 2018 01:00h
Els dos ocupants del vehicle elèctric, un home i una dona, portaven màscares de la pel·lícula \'Depredador\'.

El Grup d'Investigació i Anàlisi de Trànsit (GIAT) de València ja ha aconseguit identificar el conductor que circulava amb un patinet elèctric per la V-23, que ha justificat aquesta infracció perquè el camí que usa habitualment per a arribar a sa casa a Sagunt estava afectat per les últimes pluges i el GPS li marcava com a única ruta per a arribar al seu domicili aquest tram de carretera.

Eixa ha sigut l'explicació de l'home, de 32 anys, que portava com a usuària del patinet una dona de 59. Tots dos usaven màscares de la pel·lícula Depredador. El seu desplaçament va poder ser gravat en un vídeo, que posteriorment va ser distribuït a través del compte de Twitter @radaresvalencia.

El conductor del patinet va admetre que havia circulat per un tram curt d'autovia, ja que el camí habitual pel qual transitava "havia quedat afectat per les últimes pluges" i com que el GPS li marcava com a "única ruta" per a arribar al seu domicili aquest tros de carretera, va optar per circular per ella "en un tram aproximat d'un quilòmetre".

El vehicle en què circulava té configuració i aspecte de patinet elèctric i, segons el fabricant, pot assolir una velocitat de fins a 80 quilòmetres per hora, amb una potència de 5,4 kW. No obstant això, segons la Guàrdia Civil, aquestes característiques tècniques no el fan comparable als dispositius de mobilitat personal (VMP) emprats en l'àmbit urbà, ja que la potència i velocitat màxima "excedeixen notablement la dels VMP i, a més, no està homologat ni catalogat pel fabricant per al seu ús al mercat europeu, ja que es comercialitza a Àsia". El conductor, de fet, l'havia adquirit a través d'Internet.

Per aquestos motius, els agents li han interposat diverses denúncies administratives per conducció temerària i per circular per un tram no autoritzat per a aquest tipus de transport de mobilitat. Les denúncies seran remeses a la Prefectura Provincial de Trànsit de València i podrien suposar una sanció econòmica de fins a 2.000 euros.

El GIAT continua amb les investigacions a fi d'identificar els conductors que van captar les imatges difoses, "ja que podrien haver infringit el Reglament General de Circulació en haver utilitzat un dispositiu o telèfon mòbil per a captar imatges mentre conduïen; per això, serà de vital importància la col·laboració ciutadana".

next