Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia veu delicte de prevaricació en les paelles universitàries celebrades a Montcada

La Fiscalia Provincial de València ha remés als jutjats una denúncia sobre l’organització del festival de paelles universitàries celebrat en març a Montcada ja que considera que l’alcaldessa, Amparo Orts (PSPV), podria haver incorregut en un delicte de prevaricació quan ho va autoritzar.

Segons consta en l’informe del fiscal, al qual ha tingut accés EFE, “l’alcaldessa de Montcada va permetre la celebració del macrofestival ‘Paelles universitàries 2018’ tot i que l’empresa no havia sol·licitat i obtingut la preceptiva llicència municipal per a la venda de begudes alcohòliques ni la corresponent llicència municipal per al moviment de terres”. Segons la Fiscalia, tot això era “necessari”, ja que es van vendre begudes alcohòliques a l’interior del recinte i es van produir moviments de terres i demolició de murs per a condicionar el terreny per a la celebració del festival.

El festival va reunir vora 24.000 persones, segons les dades de l’organització, i des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat es va informar que almenys entre les 15 i les 18 hores s’havien registrat dues incidències de seguretat i 67 sanitàries, tres d’elles amb trasllat a l’hospital. També es va produir la detenció d’un jove com a suposat autor d’un delicte d’agressió sexual durant aquest mateix festival, que va quedar en llibertat dies després.

“El ple no va donar suport a la proposta de celebració de les paelles a Montcada des del primer moment a causa de l’opacitat de l’equip de govern liderat per Amparo Orts”, sentència Miguel Gallego, portaveu del grup popular de la localitat, que ha informat sobre la seua voluntat de personar-se en la causa.

En aquest sentit, segons Gallego, el “secretisme” d’Orts va provocar una “gran tensió” al municipi que es va saldar amb la dimissió dels dos regidors encarregats d’Urbanisme i Prevenció de Conductes Addictives. “Fins i tot els seus socis de govern van abandonar el vaixell abans d’enfonsar-se amb ell”, ha recordat, en referència a les dimissions dels regidors d’Acord Ciutadà i Guanyem. “Al ple vam votar per majoria absoluta que no s’autoritzara la celebració de l’esdeveniment però l’alcaldessa va actuar amb arbitrarietat i es va saltar l’acord”, ha agregat Gallego.

L’edició de 2017 es va celebrar a la Marina de València i va suscitar queixes tant dels veïns com dels propietaris dels restaurants de la zona. Per això, i perquè l’esdeveniment no va en la línia del que pretén el Consorci València 2007, que prioritza fer de la zona un lloc obert a la ciutadania, amb activitats culturals diürnes i adreçades al públic familiar, el director estratègic, Ramon Marrades, ja va refusar en novembre amb contundència la celebració de les paelles de 2018.

Comparteix

Icona de pantalla completa