Diari La Veu del País Valencià
Fulgencio considera que no es va fer una anàlisi adequada del risc del parricidi de Castelló i insta a revisar protocols

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha apuntat aquest dimecres que és “evident” que l’anàlisi sobre el risc de l’últim cas de violència masclista a Castelló “no va ser l’adequat” i per això ha remarcat la necessitat de “revisar” els protocols.

Fulgencio ha participat aquest dimecres en un minut de silenci a la Delegació del Govern Espanyol per a mostrar “la ferma repulsa i condemna” per les últimes víctimes de violència de gènere de Castelló, dues xiquetes de 3 i 6 anys assassinades presumptament pel seu pare, que després es va llançar per la finestra.

Així, el delegat del govern espanyol ha apuntat que és “evident” que en el cas de Castelló “l’anàlisi final no va ser l’adequada” i que està “clar que cal revisar els procediments i adequar-los” perquè la violència masclista és “una xacra que no cessa”. “És evident que alguna cosa va fallar, però una avaluació de risc sempre és una avaluació i potser els professionals que les realitzen es veuen sotmesos a criteris marcats”, ha apuntat.

Per això, ha considerat que cal “esperar al fet que es concrete la investigació sobre què va poder ocórrer, com s’ha desenvolupat i en què hem pogut fallar a l’hora de dotar d’aquesta necessària mesura” de protecció. No obstant això, ha remarcat que el govern espanyol treballarà de “forma contundent” per a “millorar la formació” dels professionals que intervenen en els informes d’avaluació del risc així com per a “dotar dels recursos suficients perquè aquesta avaluació es duga a terme d’una manera correcta” i permeta implantar una mesura de protecció amb “correcció”.

Sobre el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, Fulgencio ha assenyalat que “no és paper mullat” però “necessita un desenvolupament que implica diferents sectors de la societat” i ha admés que l’administració ha de ser “més àgil i ràpida” en aquest sentit. Amb tot, ha garantit que “es prendran totes les mesures per a millorar aquestos procediments i poder assegurar la vida de les dones que estiguen en una situació de risc”.

Des que va començar l’any han sigut assassinades a tot l’Estat 36 dones en crims masclistes, dues d’elles al País Valencià –a Oriola i Borriol–, i tres menors, incloent les dues xiquetes de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa