Diari La Veu del País Valencià
El PSPV d’Ontinyent acusa Ferraz de vulnerar els estatuts del PSOE per prohibir la candidatura de Jorge Rodríguez

L’agrupació del PSPV d’Ontinyent no ha tardat ni dues hores a mostrar la seua disconformitat i “rebuig” amb la decisió de la Secretaria de Coordinació Territorial del PSOE de prohibir que l’actual alcalde socialista de la localitat de la Vall d’Albaida encapçale la llista electoral en les eleccions municipals de maig de 2019. La raó, segons la missiva adreçada aquest dimarts a la direcció de l’agrupació del PSPV d’Ontinyent, és que cap persona suspesa cautelarment de militància pot participar en els processos de primàries per a elegir candidats a alcaldies i diputacions.

Amb aquest posicionament, la direcció federal del PSOE s’oposa formalment i frontal al fet que Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent i expresident de la Diputació de València, suspés de militància després de la seua detenció i imputació en l’Operació Alqueria, puga presentar-se a les eleccions municipals de 2019 com a cap de cartell electoral del PSPV, com havien defensat des de l’agrupació local.

En un comunicat redactat després d’una reunió d’urgència convocada per la direcció del PSPV d’Ontinyent, l’agrupació local mostra el seu “rebuig” a la decisió presa per Ferraz i la “decepció amb els òrgans de direcció del PSOE”. “Considerem que és una mesura injusta i arbitrària que no respecta el dret a la presumpció d’innocència i que incompleix la lletra i l’esperit dels estatuts del partit”, recalca la direcció local del PSPV, que assegura que la decisió “vulnera el codi ètic del PSOE” en tant que aquest document estableix que no s’apartarà cap càrrec públic fins l’obertura de judici oral”.

“Ens preguntem si s’actuarà amb la mateixa vara de medir que amb Jorge Rodríguez amb la resta d’alcaldes, alcaldesses i càrrecs públics sobre els quals pesa una imputació judicial. En cas contrari,

consideraríem que el PSOE actua de manera deliberada contra Jorge Rodríguez per interessos que desconeixem”, continua el comunicat.

La nota acaba amb un enigmàtic anunci. Concretament l’Executiva local del PSPV i el grup municipal “obrirà un període de reflexió davant els fets ocorreguts”. Tot i que no avancen cap escenari, aquesta reflexió podria suposar l’eixida del partit per a secundar una agrupació d’electors liderada per Jorge Rodríguez.

El posicionament de Blanqueries

La direcció local recorda que aquest cap de setmana el 100% de la militància del PSPV d’Ontinyent va signar un document a favor de la candidatura de Jorge Rodríguez. També el secretari general del PSPV, Ximo Puig, va assegurar dilluns que “qui decideix la presentació o no d’un candidat en el Partit Socialista no són els jutges sinó l’ètica”.

Segons va explicar Puig, Rodríguez tenia “la capacitat de presentar-se” com a candidat a l’alcaldia d’Ontinyent pel PSPV i seria l’agrupació local socialista la que ho decidiria.

Comparteix

Icona de pantalla completa