Diari La Veu del País Valencià
Grande-Marlaska es compromet a aturar la violència feixista el 9 d’Octubre

El govern espanyol “té el propòsit d’acabar amb la impunitat de totes les violències exercides per raons ideològiques, entre elles la violència basada en una suposada ideologia feixista”: Així ha respost el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, la pregunta del senador d’Esquerra Republicana Xavier Castellana al voltant de les mesures que es prendran perquè no es repetisquen les agressions de l’any passat durant la manifestació del 9 d’Octubre a València.

“El que va succeir durant la commemoració de les festes del País Valencià o Comunitat Valenciana ens preocupa, com ens preocupen totes les violències”, ha assegurat el ministre, que ha garantit que “està preparat el dispositiu” de seguretat perquè els ultres no tornen a rebentar la tradicional marxa reivindicativa.

“No vull veure en cap de les ciutats de la Comunitat Valenciana –del País Valencià– cap de les imatges que es van veure l’any passat. Crec que això ens embruteix i ens empobreix”, ha reblat Grande-Marlaska. El responsable de la seguretat pública ja va anunciar que estava previst un dispositiu especial per al 9 d’Octubre durant una recent visita a València. El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, ho va ratificar poc després durant una reunió amb l’alcalde de València, Joan Ribó, on va anunciar que estava prevista els trasllat d’unitats de la policia espanyola des d’altres territoris.

En la rèplica, Castellana ha desafiat el ministre perquè les paraules es corresponguen amb “els fets” i “s’eradique tota eixa violència política i hi haja una vertadera llibertat d’expressió de totes les opcions polítiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa