Diari La Veu del País Valencià
Marco reclama a les Corts 15 milions més a l’any per a fer d’À Punt un mitjà potent

La televisió pública valenciana ja ha complit cent dies en les pantalles del País Valencià. En aquest període de temps la il·lusió i la expectació han estat presents però també les improvisacions i els preparatius a contrarellotge en un mitjà que a hores d’ara no pot complir tots els objectius que es va proposar. Així ho va plasmar la directora general de l’ens, Empar Marco, durant la seua compareixença a les Corts aquest dimarts, on també va intervindre el president del Consell Rector, Enrique Soriano.

Marco va aprofitar la seua intervenció per a posar en valor el recorregut fet en aquestos darrers tres mesos, però també per a reconéixer els obstacles que impedeixen fer d’À Punt una radiotelevisió pública potent. La periodista va admetre que el pressupost de què disposen actualment (55 milions d’euros) no permet “dinamitzar el sector audiovisual i fer produccions de major qualitat”; per això, va avançar que demanarà per al proper any que aquest ascendisca a 70 milions d’euros. En aquest sentit, va explicar que el contracte programa per al pressupost és d’entre el 0,3% i el 0,6% però que amb una pujada del 0,35% seria suficient per fer front a tots els reptes que se’ls plantegen.

La poca connexió amb la ciutadania que els mitjans han generat des de la seua posada en marxa és un dels altres problemes que Marco va admetre. El fet que algunes persones a dia de hui encara no tinguen consciència d’À Punt és un aspecte que preocupa la directora. Així, va explicar que la primera campanya de publicitat no va donar tots els fruits esperats, precisament per la falta de recursos econòmics. Malgrat tot, va avançar que actualment es troben treballant en un nou pla de màrqueting “més senzill però més directe”.

Marco va explicar les raons per a sol·licitar l’augment pressupostari per a l’exercici 2019. / CORTS

Una de les altres incògnites que ni Soriano ni Marco van revelar va ser quan es donaran a conéixer les xifres d’audiència. Tot i que Soriano va indicar en els corredors de les Corts que se sabran “prompte”, aquesta absència de dades impedeix als mitjans públics poder contractar més publicitat. De fet, Marco va bromejar amb aquesta qüestió dient que ella també estava farta de veure sempre els mateixos anuncis. “Estic fins al monyo”, va dir de manera irònica.

Presentadors estrella

Per a posar de relleu la seua bona gestió dels recursos econòmics, Marco va assegurar que l’ens no ha realitzat “cap fixatge a preus desbaratats” de presentadors mediàtics. Així va posar l’exemple de dues de les cares més conegudes, com són Clara Castelló (conductora del programa El Matí À Punt) i Carolina Ferre (presentadora d’À Punt Directe). L’excorresponsal de TV3 va subratllar que els requisits que es van tindre en compte van ser, per tant, la seua capacitat comunicadora, la seua trajectòria professional i la seua experiència, entre d’altres. No obstant això, no renunciarà, en un futur pròxim, a comptar amb presentadors “que han demostrat una gran capacitat”.

Igualment, va valorar la repercussió positiva i la “influència dinamitzadora” que suposa l’obertura d’À Punt en el sector audiovisual valencià. Marco va posar l’exemple de la recent estrenada sèrie La Vall, que va generar un total de 145 llocs de treballs entre actors, actrius, guionistes, etc. “À Punt no és una despesa, és un servei públic i som la casa de tots els valencians. Continuarem treballant per a aconseguir una bona reputació”, va manifestar.

La situació de les borses temporals

Pel que fa al punt en què es troben les borses temporals, la directora general va recordar que porten treballant en el procés més d’un any i que ja s’han cobert 390 dels 465 llocs previstos. Entre el personal seleccionat, hi ha una àmplia presència d’extreballadors de l’antiga Canal 9, concretament un 80%, tal com va detallar Marco.

El president del Consell Rector de l’ens, Enrique Soriano, també va comparéixer aquest dimarts a les Corts. / INMA CABALLERO

Per a les 75 vacants que queden per cobrir, va indicar que hi ha borses on s’ha fet un cinqué requeriment perquè les persones inscrites aporten documentació perquè amb els quatre anteriors no ha sigut suficient i hi ha altres que s’han esgotat, la qual cosa obliga a fer una nova convocatòria, que es publicarà en octubre. Així mateix, també tindrà lloc en les pròximes setmanes un procés de promoció interna, prevista en les bases, per a cobrir un total de 29 llocs.

Novetats en la programació radiofònica

Un dels objectius de Marco és anar consolidant la programació tant de la televisió com de la ràdio. Així, si fa unes setmanes van presentar la nova graella de la televisió, Marco va indicar que el proper 1 d’octubre també arriben novetats a la ràdio amb dos nous magazíns, tres edicions diferents d’informatius i una tertúlia nocturna sobre l’actualitat. A més, s’està finalitzant el conveni de col·laboració amb les xarxes d’emissores locals.

Comparteix

Icona de pantalla completa