Diari La Veu del País Valencià
Toni Cantó reconeix la unitat de la llengua mentre critica TV3 i Canal 9

El diputat valencià de Ciutadans, Toni Cantó, ha reconegut aquest dimarts al Congrés dels Diputats la unitat de la llengua catalana. Segurament, però, de manera inconscient. Qui es perfila com a pròxim candidat de Ciutadans a la Presidència de la Generalitat ha participat aquest dimecres en el debat parlamentari defensant una iniciativa del seu grup parlamentari per a “garantir la igualtat en l’accés i promoció en l’ocupació pública sense discriminació per raons lingüístiques”. És a dir, per a tractar d’eliminar el requisit lingüístic en l’accés a la funció pública que garanteix la competència lingüística dels treballadors públics per a atendre els ciutadans en les llengües oficials dels seus territoris.

Carregant el vídeo…

En el debat, Cantó, actor de professió, ha denunciat que quan va treballar a TV3 “els comissaris lingüístics” no el van deixar doblar el seu personatge al català “perquè tenia accent valencià”. Una situació que es va repetir, però a l’inrevés, segons ha assegurat, quan va treballar a l’extinta Canal 9, en la qual no va poder doblar al valencià el seu personatge “perquè després d’un any treballant a TV3” li van dir que “tenia accent català”. “Al final vaig desitjar treballar a Tarragona, a meitat camí, perquè em deixaren tranquil!”, ha exclamat el diputat taronja.

Cantó reconeix així que la llengua és la mateixa a Catalunya i al País Valencià i que l’única cosa que canvia és l’accent. Aquest postulat, però, no és compartit per tota la seua formació, almenys al País Valencià, on nodreixen les seues files càrrecs que defensen els postulats secessionistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa