Diari La Veu del País Valencià
Les oposicions a auxiliar administratiu de la Generalitat presenten més d’una quinzena de preguntes problemàtiques

El sindicat CSIF ha anunciat aquest dilluns que traslladarà a la Direcció General de Funció Pública el “malestar” de “nombrosos opositors” per l’examen de C2 (auxiliar administratiu) desenvolupat aquest dissabte davant l’existència de “més d’una quinzena de preguntes problemàtiques” sobre un total de 90 i perquè la prova “no estava a l’altura de l’esforç dels milers d’aspirants a causa dels errors i la poca claredat en algunes qüestions”.

La central sindical ha assenyalat en un comunicat que a la primera prova d’aquesta convocatòria van concórrer al voltant de 10.000 persones a Alacant, Castelló i València. D’acord amb el CSIF, de les 90 preguntes de l’examen, “una està repetida, tres són anul·lables, set tenen possibilitats serioses d’anul·lació i altres set resulten dubtoses”.

Una de les “primeres sorpreses” va consistir que la pregunta 38 estava repetida, ja que era la mateixa que la 25, per la qual cosa va resultar anul·lada en començar l’examen. Segons el sindicat, existeix “un descontentament generalitzat” respecte al contingut de les preguntes i apunta com a factors “errors en la redacció, preguntes que s’allunyen de la literalitat de les lleis sobre les quals tracten o que han versat solament sobre algunes lleis, sense qüestions sobre l’EBEP o cap decret”.

La central sindical demana a la Conselleria de Justícia i Administració Pública “més atenció i cura en les proves” i adverteix de les “nombroses impugnacions” que pot suscitar la celebrada. El sindicat recorda que l’examen del passat dissabte era el “més nombrós” des de 2004 i que “milers d’opositors” s’han preparat “a consciència i amb cura” per a participar en la prova, per la qual cosa lamenta “que no haja estat a l’altura”.

Per aquest mateix motiu, insta Funció Pública a “prendre’s més seriosament” les oposicions, fins i tot més concorregudes, que se celebraran en els pròxims mesos, com ara la de subaltern de l’OPO 2016 o les de l’OPO 2017.

Comparteix

Icona de pantalla completa