Diari La Veu del País Valencià
Bankia destina un milió d’euros per a activitats musicals
Europa Press / València

Així, amb el projecte ‘Bankia escolta València’, amb un any de durada però prorrogable per un període total de cinc anys, Bankia aportarà 300.000 euros per a activitats contra el fracàs escolar a centres d’Educació Infantil i Primària; 700.000 euros per a activitats que servisquen per a promocionar la cultura musical valenciana.

Aquestes iniciativa es durà a terme per les societats musicals i les seues escoles de música integrades en la Federació de Societats Musicals (FSMCV).

Amb aquest conveni, la Generalitat traurà convocatòries específiques per a recolzar projectes educatius musicals que es presenten als centres educatius juntament amb les escoles de música de cada localitat i que vagen dirigits a alumnes amb el risc de patir fracàs escolar. Les activitats es desenvoluparan als centres d’Educació Infantil i Primària, fins on es desplaçaran els professors d’escoles de música.

Per la seua banda, CulturArts impulsarà activitats que podran incloure beques, projectes artístics singulars, així com per protegir i promocionar la cultura musical valenciana.

Així mateix, el president Alberto Fabra ha valorat que Bankia “torna a estar al costat dels valencians” amb aquest tipus de projectes, al mateix temps que ha manifestat la necessitat de “donar suport a tot allò que és nostre” com és la música, que cal “cuidar-la i protegir-la”.

El president de la FSMCV, Josep Francesc Almeria, durant la seua intervenció en l’acte, ha reiterat que “la nostra música és el gran esdeveniment” del País Valencià i que “necessita atenció i protecció”.

En aquest sentit, ha afirmat que amb aquest projecte reportarà “una tornada econòmica i social” i que amb aquesta acció de patrocini, Bankia “recupera i multiplica” el suport que els brindava en el seu moment la Fundació Bancaixa. A més, ha aprofitat per reclamar una revisió de la Llei de Mecenatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa