Diari La Veu del País Valencià
El PSPV assegura que dins del Govern de la Nau no s’ha parlat de la gestió del pàrquing de Bruges

La portaveu del PSPV a l’Ajuntament de València i primera tinent d’alcalde a la ciutat, Sandra Gómez, ha assegurat aquest divendres que al Govern de la Nau –l’executiu local que conformen Compromís, PSPV i València en Comú i que presideix Joan Ribó, de Compromís– no s’ha tractat la gestió del pàrquing de la plaça Ciutat de Bruges per part de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) anunciada aquest dijous pel seu president i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Així, Gómez ha destacat que aquest assumpte, “un tema amb transcendència” i “de govern”, no s’ha abordat en la junta de portaveus, un òrgan en el qual creu que hauria de presentar-se aquesta proposta per a “veure les coses”, conéixer “detalls” i determinar “si això realment es pot assumir per part de l’EMT”. Gómez ha dit que a partir d’ací es veurà quina és la posició dels socialistes.

La portaveu socialista s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, preguntada per la decisió que l’EMT gestione el pàrquing de la plaça Ciutat de Bruges. La mesura va ser anunciada aquest dijous per Grezzi (Compromís), qui va apuntar que ho havia parlat amb el regidor de Desenvolupament Urbà i portaveu adjunt del PSPV, Vicent Sarrià, i que estava pendent de fer-ho amb la portaveu de València en Comú i segona tinent d’alcalde, María Oliver. Així mateix, va exposar que la decisió s’ha pres també seguint l’exemple de l’empresa municipal Aumsa, dependent de Desenvolupament Urbà, al pàrquing de la plaça de la Reina.

“Un tema transcendent”

Gómez ha confiat que aquest assumpte s’aborde en la junta de portaveus tenint en compte que en aquestes reunions es tracten “els temes més transcendents”. “Aquest, evidentment, ho és i estarem a l’espera de conéixer més detalls” perquè “només coneixem el que va traslladar en la roda de premsa el regidor”.

“D’aquest tema al govern no se n’ha parlat”, ha destacat, al mateix temps que ha exposat que per això els representants del PSPV al Govern de la Nau entenen que l’anunci per a la gestió de pàrquing de Bruges és “una proposta que fa el regidor” i que “quedarà al debat de la junta de portaveus perquè és un tema amb transcendència”.

Encara que ha insistit en la necessitat de conéixer detalls, Sandra Gómez ha indicat que, “d’entrada”, el PSPV “tampoc posa cap problema”. No obstant això, ha precisat que els socialistes defensen “sempre” que “les coses es parlen de portes endins abans de parlar-les de portes enfora”.

“Oberts a debat”

“Hem de veure exactament per què el regidor de Mobilitat fa aquesta proposta. Nosaltres, com no podia ser d’una altra manera, estem oberts a debatre qualsevol iniciativa o proposta de qualsevol regidor de govern però sempre primer de portes endins abans que portes cap a fora”, ha remarcat Gómez.

La socialista ha comentat que Aumsa “és qui té l’experiència de la gestió dels pàrquings” i que la gestió del de Bruges és “una cosa nova per a l’EMT, completament nova”. Per això, Gómez ha reiterat la seua voluntat de “conéixer més detalls per a veure si realment ho pot assumir i quin impacte pot tindre” en aquesta companyia pública “que ha de donar un servei públic, de qualitat, del transport”. “Aumsa és una cosa i l’EMT una altra completament diferent”, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa