Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia del Suprem s’oposa a investigar Pablo Casado pel seu màster

La Fiscalia del Suprem s’ha pronunciat aquest divendres en contra que l’Alt Tribunal admeta a tràmit l’exposició raonada de la jutgessa del cas Màster en què sol·licitava obrir una investigació al president del PP, Pablo Casado, per les presumptes irregularitats en l’obtenció del seu títol a la Universitat Rey Juan Carlos. Així ho avancen El Independiente i eldiario.es, citant fonts fiscals.

La titular del Jutjat d’Instrucció Número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, demana investigar Casado pels delictes de prevaricació i suborn impropi, però l’informe de la Fiscalia del Suprem, redactat pel tinent fiscal Luis Navajas i pels fiscals Juan Ignacio Campos i Pilar Valcárcel, demana a l’Alt Tribunal que arxive l’exposició raonada emesa per la jutgessa.

El president del PP, Pablo Casado, va enviar la setmana passada un extens document d’al·legacions al Tribunal Suprem en el qual exposa que no ha comés cap delicte amb l’obtenció del seu màster. Ho va fer de manera voluntària i és un document que també ha revisat la Fiscalia abans de prendre la decisió.

Tal com explica El Independiente, el criteri que adopte la Fiscalia no és vinculant, però sí que serà “un dels arguments de pes que analitzarà la Sala d’Admissió del Tribunal Suprem abans de decidir si s’obri un procés penal o, per contra, s’arxiva l’exposició raonada remesa per la jutgessa Carmen Rodríguez Medel”.

Així doncs, la Sala d’Admissió tindrà l’última paraula. Aquesta sala està formada pels magistrats Pablo Llarena –instructor de la causa contra el Procés–, Miguel Colmenero, Ana Ferrer i Miguel Monterde. El ponent que haurà de redactar la resolució on es decidirà si s’investiga o no Casado és Colmenero.

Aquesta sala haurà de fer un informe sobre la competència i el contingut de la petició que li fa la jutgessa de Madrid. Rodríguez-Medel és la mateixa jutgessa que també investiga les irregularitats del màster de l’expresidenta del PP madrileny, Cristina Cifuentes.

Comparteix

Icona de pantalla completa