Diari La Veu del País Valencià
Protesta per a reivindicar l’Institut Públic nº 5 al Port de Sagunt
RedactaVeu / Sagunt

Segons la coalició Compromís, la construcció d’aquest centre és “un dels molts deutes pendents que la Generalitat té amb la nostra ciutat”, com les aules d’infantil de Villar Palasí. A més, Compromís per Sagunt considera que provoca una gran incertesa en l’imminent futur de centenars d’alumnes del Port “que no saben a hores d’ara on podran continuar els seus estudis de secundària”.

La Conselleria, recorda Compromís, ja disposa del solar necessari a la zona del SUP-2 EST des de fa anys; “és més, ja sembla que ha invertit al voltant de 500.000 euros en projectes, i només falta adjudicar l’obra. Per què no ho fan? Potser la resposta siga les retallades, o potser, com van insinuar en una reunió amb el Consell Escolar, estarien buscant un amic a qui concertar el centre”, apunten.

Per a Quico Fernández una vegada més es demostra el “menyspreu de la Generalitat a la nostra ciutat”.

“Estan jugant amb l’educació i només pensen en el negoci”

“No entenem com poden demorar tant les obres del Nº5 o de les aules d’infantil del Villar. Estan jugant amb l’educació de centenars d’alumnes perquè només pensen en el negoci, i per al PP l’ensenyament no és una altra cosa, per això estan abandonant la pública i potenciant la privada. Nosaltres no cedirem mai un solar municipal per a una escola privada”, apunta Fernández.

A més, considera que és “una vergonya veure els nostres xiquets i xiquetes d’infantil a barracons, i al costat veure les instal·lacions de primera construïdes a un solar regalat pel PP als seus amiguets. A Castelló ja se li va escapar que estaven pensant cedir el solar del nº5 a la iniciativa privada, però que tinga clar que no ho anem a consentir”, conclou

Comparteix

Icona de pantalla completa