Diari La Veu del País Valencià
Les obres a la Cova d’Alfons XIII de Paterna trauen a la llum un refugi de la Guerra Civil

Les obres de rehabilitació de la Cova d’Alfons XIII de Paterna (l’Horta Oest) han tret a la llum un refugi de la Guerra Civil del que no es tenia constància, amb un passadís de 50 metres que el connecta amb una altra de les coves properes, coneguda com la del Trinquet.

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que va visitar aquest passat dimecres la cova, ha destacat el valor històric i patrimonial d’aquest descobriment que “demostra la por que existia a Paterna durant la guerra”. El refugi està situat en la part esquerra del fons de l’habitatge, al costat d’un antic pou descobert també durant aquestes obres de rehabilitació, detalla l’Ajuntament en un comunicat.

Després de la troballa, les àrees municipals de Patrimoni, Cultura i Arqueologia treballaran per a determinar el valor històric del refugi de la Guerra Civil.

Possible macro refugi

Aquest túnel “obri la porta al fet que puguen existir més construccions d’aquest tipus unides entre si, per la qual cosa podem estar parlant d’una xarxa d’habitatges que formarien entre si un macro refugi”, ha destacat el regidor després de la visita al costat de la tinent alcalde de Sostenibilitat, Eva Pérez, i el director tècnic de Patrimoni.

L’històric edifici va ser adquirit per l’Ajuntament el passat estiu, després “d’anys d’abandó per l’anterior equip de govern del PP”, subratllen des del consistori. Les obres de rehabilitació, amb un pressupost de 100.000 euros, s’emmarquen dins del Pla Actua cofinançat amb els Fons Feder de la Unió Europea.

Comparteix

Icona de pantalla completa