Diari La Veu del País Valencià
Autobusos, metro i tramvia de València, Alacant i Castelló de la Plana seran gratuïts per a incentivar el dia sense cotxe

La Generalitat oferirà aquest pròxim dissabte dia 22 de setembre servei gratuït de transport públic en les xarxes de Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló de la Plana per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe que s’emmarca dins de la campanya #HuiDescansaElCotxe dirigida a canviar els hàbits de mobilitat. Aquesta mesura, impulsada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori és el colofó a les diferents activitats que la Generalitat ha organitzat emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

L’objectiu que es persegueix és que els ciutadans comencen a canviar els seus hàbits de mobilitat el pròxim dia 22 de setembre, que proven de deixar el cotxe a casa un dia i gaudisquen dels avantatges d’utilitzar el transport públic que, cal recordar, és més segur, més accessible, més còmode i, sobretot, contribueix a reduir les emissions de CO2, així com el soroll a les ciutats.

L’EMT també ofereix viatges gratuïts

A la ciutat de València els autobusos de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) també oferiran viatges gratuïts per a incentivar el dia sense cotxe. Els usuaris podran accedir a totes les seues línies de manera gratüita. A més, també es podrà accedir a la xarxa nocturna tant la matinada del divendres al dissabte com del dissabte al diumenge. Les persones que accedisquen a l’autobús amb un títol hauran de passar-ho per la màquina, igual que el bo de transport encara que aquesta no descomptarà cap bitllet. Per a la resta s’entregarà un resguard de bitllet senzill gratuït.

Comparteix

Icona de pantalla completa