Diari La Veu del País Valencià
Educació proposa reduir a tres mesos el període de pràctiques de les mestres de permís de maternitat

La Conselleria d’Educació proposa que la fase de pràctiques per a les persones que han aprovat l’oposició al cos de mestres d’Infantil i Primària es puga acurtar de sis a tres mesos en el cas que es troben de permís de maternitat.

Així figura en l’esborrany que regula les pràctiques de seleccionats en la convocatòria recent que va oferir 3.000 places i que el departament que dirigeix Vicent Marzà portarà aquest dijous, 20 de setembre, a la Mesa Sectorial d’Educació per a negociar-ho amb els sindicats.

En concret, la proposta, consultada per Europa Press, recull que es donaran per finalitzades les pràctiques per a les mestres que hagen prestat serveis durant un període de sis mesos (a partir de la seua incorporació al centre), sense perjudici perquè continuen fins al seu nomenament com a funcionaris de carrera.

No obstant això, el text inclou que, en cas que els funcionaris es troben en situació de baixa maternal, aquest període de pràctiques podrà tindre “una durada d’un trimestre, que haurà de ser continuat i en període lectiu”. D’aquesta manera, les mestres que estiguen disposant del seu permís laboral per maternitat podrien acollir-se a aquesta opció.

D’altra banda, l’esborrany que es negocia aquest dijous també inclou variacions relacionades amb el procediment de nomenament de tutors en pràctiques i amb la seua continuïtat.

Comparteix

Icona de pantalla completa