Les Corts aproven ampliar el nivell de protecció per als funcionaris que denuncien possibles pràctiques corruptes

El parlament aprova una modificació de la llei d'inspecció general de serveis que "garantirà la confidencialitat" dels empleats públics que alerten de males pràctiques
19 setembre 2018 01:00h
La coalició valencianista recorda que cal "seguir reivindicant" un sistema de finançament just "mane qui mane a Madrid".

La llei d'inspecció general de serveis i del sistema d'alertes per a la prevenció de males pràctiques en l'administració de la Generalitat i el seu sector públic inclourà una major protecció per a aquells funcionaris i empleats públics que denuncien o alerten de possibles males pràctiques.

Així ho han acordat les Corts durant el debat de les esmenes presentades a aquesta norma, en acordar que quan hi haja una denúncia s'haurà d'aplicar el règim de protecció establit en la llei de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la corrupció.

A més, s'establirà "un canal segur i accessible" que permetrà la formulació de les denúncies o alertes d'irregularitats i que "garantirà la confidencialitat i la protecció dels qui l'utilitzen".

El PSPV, Compromís i Podem s'han felicitat per les millores introduïdes en una llei que, al seu parer, contribuirà a evitar que tornen a repetir-se casos de corrupció com els ocorreguts durant els governs del PPCV. 

Els populars, per la seua banda, han considerat la norma "innecessària", atés que existeix "una amanida d'organismes" destinats el mateix que provocarà un "solapament" de competències, un aspecte en què ha coincidit Ciutadans, que creu que per a lluitar contra la corrupció cal "voluntat política" i recursos.

next