La Policia Local rescata una dona en Vila-real atrapada en una zona inundada

La senyora tenia l'aigua pel coll i no podia eixir del vehicle pel seu propi peu
/ Castelló de la Plana
18 setembre 2018 01:00h
La dona s\'havia botat totes le senyalitzacions que prohibien el pas.

La Policia Local de Vila-real (la Plana Baixa) ha rescatat una dona que s'havia quedat atrapada amb el cotxe en una zona inundada per les fortes pluges i a la qual va accedir després d'ignorar totes les senyalitzacions que prohibien circular per un pas. La dona tenia l'aigua a l'altura del coll i li era impossible eixir del vehicle pels seus mitjans, segons fonts municipals.

Les fortes pluges registrades la passada matinada a Vila-real no han afectat el bon funcionament del sistema de clavegueram, encara que, seguint el protocol habitual, s'ha procedit al tall preventiu de camins rurals i túnels inundables per a evitar situacions de perill.

L'àrea de Serveis Públics ha respost a avisos puntuals durant la nit i ja al matí, mentre que la Policia Local ha hagut de fer front a dos avisos de vehicles que van ignorar tots els senyals i indicacions instal·lades per a prohibir i evitar el pas i van decidir circular pel túnel subterrani de la carretera de Borriana.

Un dels casos, que s'ha produït a les tres de la matinada, ha requerit intervenció policial, ja que la conductora, una dona de 40 anys, va cridar alertant que s'havia quedat atrapada amb el seu turisme en la zona inundada i que l'aigua li arribava al coll, de manera que li era impossible obrir portes i finestres per a eixir. 

Immediatament es va desplaçar fins al lloc una patrulla composta per una oficial i cinc agents, un dels quals va aconseguir accedir nadant fins on es trobava el vehicle i, després de trencar la finestreta i ficar-se dins del cotxe, va aconseguir rescatar l'ocupant. La dona, veïna de la ciutat, circulava en sentit d'accés cap a Vila-real i es va botar totes les senyalitzacions i tanques que prohibien el pas per aquest pas inundat a causa de les pluges.

El túnel del carrer Furs de València –que ha sigut reobert a les 11 hores– no ha sigut l'únic en què s'ha tallat al trànsit aquesta nit, ja que per a garantir la seguretat s'ha procedit al tall d'alguns camins rurals on s'ha registrat acumulació d'aigua, com són el camí d'Artana; el Camí la Carretera, en el seu encreuament amb els barrancs de Ràtils i Espasers; el barranc de la Ratera, i el camí de servei de l'A-7. 

També hi ha un tall parcial per despreniment de pedres d'un ribàs que han afectat temporalment la calçada al camí Cabeçol en el seu encreuament amb el riu Sec.

next