Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja una moció d’EU per a la creació d’una comissió sobre la repressió franquista
RedactaVeu / València

“El PP s’ha negat a demanar a l’Estat que atenga les demandes i recomanacions de l’ONU i altres organismes internacionals per reparar la memòria de les víctimes de la dictadura”, ha lamentat la diputada provincial d’EUPV, Rosa Pérez Garijo.

“És increïble que el PP seguisca negant-se a reconèixer la memòria oblidada de més de 110.000 víctimes desaparegudes i 30.000 xiquets robats. Hauríem de sentir vergonya que siga l’ONU i tants organismes internacionals qui ens recorden que s’ha oblidat i maltractat la memòria d’aquests ciutadans i ciutadanes espanyols” assenyala la diputada.

“El PP parla de consens, en un dia a més com el de hui, en el qual enalteix la figura d’Adolfo Suárez, però ens preguntem on està el consens si segueix negant-se a realitzar una veritable política de recuperació, coneixement i defensa de la nostra memòria” destaca Pérez Garijo.

La diputada afegeix: “Hui no hem fet més que demanar a la Diputació que se sume a les milers de veus que des de dins i des de fora de l’Estat demanen pau, reparació, memòria i justícia. L’Estat ha de complir les seues obligacions internacionals amb les víctimes, i la Diputació també té el seu paper, igual que cada municipi; perquè segueix sent en aquests on encara romanen sense nom les restes d’aquells que van lluitar per la democràcia. Un Estat no pot ser democràtic si empara la impunitat i no defensa la memòria de les seues víctimes”, va concloure.

Comparteix

Icona de pantalla completa