Diari La Veu del País Valencià
Grande-Marlaska assegura que prendrà mesures perquè el 9 d’Octubre se celebre sense violència

Els recents atacs que els grups d’extrema dreta han realitzat en diversos actes pacífics preocupen la societat valenciana i més de cara a la celebració del 9 d’Octubre en què el passat any periodistes i manifestants van patir agressions per membres de grups ultres. Aquest dimarts, el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, no ha negat que aquesta proliferació de grups radicals li preocupen i que per això, el seu departament destinarà tot els recursos “per a garantir l’espai públic” i no deixar lloc a la violència.

“Els grups radicals estan fent de la violència una manera de ser. Garantirem l’espai per a previndre i que no es repetisquen els fets de l’any passat”, ha manifestat el ministre socialista, que per primera vegada ha visitat València, concretament el Monestir Sant Miquel dels Reis lloc on s’ha celebrat el dia de la Unitat de la Policia Nacional adscrita al País Valencià.

Preguntat per la reforma exprés de la constitució que va anunciar aquest dilluns Pedro Sánchez per a suprimir els aforaments, Grande-Marlaska ha indicat que el més important és retirar el privilegi que en matèria judicial tenen els representants públics en fets que tenen a veure en la seua vida privada. “Privilegiar els representants públics en la seua vida privada és difícilment predicable en un estat que es diu de dret”, ha afegit.

El també magistrat s’ha referit en referència a la situació en què es troben els migrants que van arribar amb el vaixell Aquarius: “80 van ser traslladats a França per les vinculacions familiars i socials. La resta s’està tramitant i en un període de sis mesos esperem que els expedients d’asil estiguen resolts”.

Comparteix

Icona de pantalla completa