Diari La Veu del País Valencià
Aznar, preocupat per l’estat de salut de Zaplana

L’expresident del govern espanyol i del Partit Popular José María Aznar ha expressat aquest dimarts la seua “profunda preocupació” per la salut de l’exministre i expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana, malalt de leucèmia i empresonat de manera preventiva des del passat mes de maig. Aznar ha dit que espera que “aquesta situació es puga solucionar al més ràpidament possible”.

Aznar ha recordat Zaplana durant la seua compareixença davant la comissió parlamentària d’investigació sobre el suposat finançament il·legal del PP. L’exdirigent del PP ha precisat que no pretenia fer una valoració des del punt de vista judicial o polític, sinó simplement manifestar la seua “seriosa preocupació per una persona que, patint una leucèmia, està en eixes circumstàncies” de presó preventiva.

Zaplana és un dels investigats en el denominat cas Erial per delictes de blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d’influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsedat documental, associació il·lícita per a delinquir i grup criminal.

La defensa de Zaplana, intern a la presó de Picassent des del passat 24 de maig, ha presentat quatre recursos –tots ells rebutjats per l’Audiència de València– per a demanar la seua posada en llibertat o l’arrest domiciliari al·legant una “deterioració acusada” de l’estat de salut de l’exministre, que pateix una leucèmia des de 2015, any en el qual es va sotmetre a un trasplantament de medul·la.

Comparteix

Icona de pantalla completa