Diari La Veu del País Valencià
Les Arts i Turisme rellancen el ‘ganxo’ de l’òpera per a captar espectadors xinesos i valencians

El Palau de les Arts i Turisme Comunitat Valenciana han signat un nou conveni de col·laboració per a convertir l’oferta operística i musical de l’auditori en un reclam que atraga el visitant “cosmopolita” i de major poder adquisitiu a través de dos espectacles, la producció de Turandot, de Puccini, i un concert de Lang Lang. A més, es busca aprofitar la Ruta de la Seda com a “pont” que uneix el territori valencià amb el mercat xinés.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, i la presidenta del Patronat de les Arts, Susana Lloret, qui ha avançat que el nou director artístic del Palau de les Arts, Jesús Iglesias Noriega, s’incorporarà al seu treball a jornada completa l’1 de gener, junt amb el director gerent de l’àrea econòmica, Francisco Potenciano, han signat aquest dilluns el “segon acord més potent”, econòmicament, entre el coliseu d’òpera i l’àrea que dirigeix Colomer. El conveni, per un valor de 440.000 euros, servirà per a promocionar Les Arts a través de l’streaming en canals d’òpera especialitzats i les accions exteriors per a captar espectadors orientals. A més a més, amb la col·laboració s’ha pogut fer una rebaixa de preus per a veure Turandot –algunes entrades es van posar a la venda entre els 15 i els 50 euros– per a motivar a nous públics valencians a acudir al teatre d’òpera.

Girona ha detallat que l’aliança pretén “potenciar la internacionalitat” de la ciutat i Les Arts, mentre s’impulsa la producció valenciana a l’estranger; aprofitar el “llenguatge universal de la música com a millor canal per a captar l’atenció fora del territori”, i oferir una proposta turística “més enllà del sol i platja”. En la mateixa línia, Colomer ha remarcat que l’acord està orientat cap a la desestacionalització i la recerca d’un turista “cosmopolita” que reporte major rendibilitat.

La quarta producció de l’òpera de Turandot, de Giacomo Puccini, tornarà a Les Arts en l’octubre, mentre que el pianista Lang Lang eixirà a escena el 25 de març junt amb l’Orquestra de les Arts amb direcció de Josep Domènech.

Un nou streaming

Després de l’èxit de l’emissió en streaming de Lucrezia Borgia i La cinesi en temporades anteriors, amb el nou conveni la Fundació Palau de les Arts es compromet a realitzar diferents accions de promoció i màrqueting com l’emissió en els canals Mezzo, Mezzo Live HD i Mezzo Live World de la producció i la transmissió en directe de I’l Corsaro.

També es durà a terme una campanya publicitària d’anuncis i articles en les revistes especialitzades i en mitjans de premsa generalista, tant del País Valencià com de l’estat espanyol i internacionals, dels espectacles programats en 2018, així com de la programació de la temporada 2018-2019.

Així mateix, es realitzaran missions comercials i promocionals en mercats internacionals. En concret, presentarà la temporada 2018-2019 a Berlín en una acció que comptarà amb la participació del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo, del Palau de les Arts.

Turista “cosmopolita” i xinés

Amb tot això, Colomer ha ressaltat que es vol “competir amb els grans centres operístics d’Europa”, una meta que és “possible” gràcies al “producte de qualitat” que ofereix Les Arts, per a atraure el “target dels cosmopolites”, un “mercat que viatja atret per la cultura i de poder adquisitiu rellevant”. El visitant cultural, ha apuntat, sol deixar més de 50 euros diaris durant les seues vacances.

Des de Turisme, a més a més, s’ha insistit que cal “cuidar els mercats convencionals”, com el britànic, però s’ha d’entendre que el “futur passa per orient”. Sota aquesta premissa, la Ruta de la Seda és “la gran quartada”, ha dit Colomer, “un pont” que uneix Orient des d’Occident, és a dir, la Xina amb València i això “s’ha d’aprofitar”, perquè el gegant asiàtic és el “principal emissor de turistes” i amb un “poder adquisitiu cada vegada més rellevant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa