Diari La Veu del País Valencià
La venda de places per als viatges de l’Imserso comença aquest dilluns

La venda de places per als viatges del programa de turisme de l’Imserso (Institut de Majors i Serveis Socials) s’iniciarà aquest dilluns al País Valencià. Aquest programa de turisme social comença la venda de les places de manera escalonada segons l’autonomia de residència de les persones sol·licitants.

Així, els dies 17, 18 i 19 de setembre obrin places a Andalusia, Cantàbria, Castella-la Manxa, el País Valencià, Navarra, les illes Balears i Canàries. D’altra banda, els dies 19, 20 i 21 s’iniciaran les vendes a Aragó, Castella i Lleó, Ceuta, Extremadura i Madrid.

Les persones que havien sol·licitat en primera fase destinacions en el Programa de Turisme de l’Imserso van començar a rebre des de l’1 de setembre l’acreditació, que els permetrà reservar o adquirir bitllets per a aquestes destinacions en les agències de viatges autoritzades o en les webs de les empreses adjudicatàries, a partir de dia indicat en la notificació.

Començar a viatjar a partir d’octubre

El calendari té com a finalitat ordenar la comercialització de manera escalonada, però en cap cas afecta la distribució de places, ja que aquestes ja s’han distribuït prèviament per cada demarcació en funció de la població major de 65 anys. Per tant, les opcions de viatges dels usuaris del programa no es veuen afectades per aquest calendari de comercialització.

Actualment, la gestió d’aquestos viatges la realitzen Mundosenior (els lots 1 i 3 de costa peninsular i turisme d’interior) i Mundiplan (lot 2 a les Canàries i les Balears), sota concurs prorrogat.

A les persones beneficiàries del programa se’ls recorda que amb l’acreditació de l’Imserso podran reservar i comprar, a partir de la data reflectida en la notificació i per a la destinació que figure en aquesta. A partir del tercer dia i fins que concloga la temporada al juny, podran reservar i comprar més viatges a qualsevol destinació de les que ofereix el programa durant la temporada 2018-2019.

D’altra banda, s’indica a totes les persones que han sol·licitat alguna modalitat de viatges fóra del primer termini (del 16 de maig al 14 de juny de 2018), que l’Imserso els remetrà notificació fixant la data a partir de la qual podran reservar o comprar places del Programa de Turisme, en qualsevol de les modalitats de viatge, o bé els indicarà la causa per la qual no reuneixen els requisits exigits per a accedir al programa.

Segons el calendari, la previsió és que els viatges puguen començar a la fi de la primera quinzena del mes d’octubre de 2018.

Facilitar el turisme de la gent gran i combatre l’estacionalitat del sector

L’objectiu del programa de l’Imserso és facilitar la incorporació de les persones majors als corrents turístics, al mateix temps que pal·liar en matèria d’ocupació el fenomen de l’estacionalitat del sector.

Amb aquest programa les persones majors tenen la possibilitat de gaudir, a preu reduït, d’estades en zones turístiques del litoral peninsular, les Balears i les Canàries, a més de turisme en zones d’interior amb activitats com ara circuits culturals, turisme de naturalesa, viatges a capitals de demarcació i viatges a Ceuta i Melilla.

L’adquisició de les places en les seues diferents modalitats requereix una valoració prèvia de les sol·licituds en la qual es té en compte l’edat del sol·licitant (fins a 20 punts), els ingressos mensuals del sol·licitant i, si escau, del seu cònjuge o parella de fet (fins a 50 punts), la participació en anys anteriors (fins a 225 punts) i ser família nombrosa (fins a 350 punts).

Comparteix

Icona de pantalla completa