Diari La Veu del País Valencià
El Bonic/a Fest ompli els mercats de València amb música en directe, balls i gastronomia

La III edició del Bonic/a Fest va omplir els catorze mercats municipals de la ciutat de València de música en directe, balls i gastronomia durant la nit d’aquest dissabte, malgrat les pluges matinals que semblaven fer perillar la celebració.

No obstant això, el certamen va seguir avant i pràcticament en cap racó de la ciutat van voler perdre’s aquesta cita dedicada a la gastronomia i cultura que va congregar a milers de valencians, completant l’aforament en molts dels mercats participants, segons ha informat l’organització en un comunicat.

La proposta de l’Ajuntament de València, que compta amb el patrocini d’Amstel i Mercavalència, es va dur a terme en el Mercat Castella-Av del Cid, el de Jesús-Patraix, el de Jerusalem, el de Russafa, el Central, el de Rojas Clemente, el de Mossén Sorell, el de Torrefiel, el d’Algirós, el del Cabanyal, el del Grau, el de Benimàmet, el de Benicalap i el de Natzaret, que van oferir un programa que incloïa música en directe, ball, paelles populars, tapes i molta diversió.

L’emblemàtic Mercat Central va ser triat per a instal·lar l’Escenari Amstel, en el qual els assistents van gaudir de la sessió als plats d’Abraham Boba, amb León Benavente com DJ Set. La festa va donar pas a les divertides i fresques versions del grup Les Chillers Live, amb el seu estil descarat i underground. Van ser elles les que van presentar a la polifacètica Lorena Castell amb el seu DJ Xou, que es va allargar fins a mitjanit en una sessió conjunta amb Carlos Areces – Ojete Calor, qui va repetir en el festival per segon any consecutiu.

Des d’altres punts de la ciutat, l’ambient lúdic no va baixar el llistó, amb sessions de batucades i demostracions de lindy hop i balboa a càrrec de Black Bottom, al mateix temps que les tapes elaborades amb productes frescos maridaven a la perfecció amb el soul, rock o jazz d’alguns dels grups participants.

Els mercats més cèntrics han comptat amb una gran afluència de públic, però també altres barris com Algirós, Patraix o el Cabanyal, que han rebut centenars de visites en una festa que es consolida entre les cites destacades de l’any.

El Bonic/a Fest creix en la tercera edició

A esperes de les xifres oficials, l’organització ha destacat que l’afluència de públic fa a pensar que la tercera edició del Bonic/a Fest repetirà l’èxit de les anteriors edicions, que van comptar amb més de 60.000 participants en 2017 i 50.000 en 2016.

Als qui van gaudir de les propostes del dissabte cal sumar el públic que ha congregat la programació prèvia que durant tota la setmana ha anat calfant motors per al festival, com el Fòrum de Mercats Municipals Valencians, la mostra d’indumentària realitzada amb fruites i verdures o les dues exposicions d’arts plàstiques que acull el Veles e Vents.

Bonic/a Experience, de la mà de Ricard Camarena

A més, el pròxim 5 d’octubre se celebrarà el Bonic/a Experience, una acció posada en marxa amb Ricard Camarena i que inclou una visita guiada al Mercat Central per a conéixer aquest temple del producte de proximitat de mans d’un dels majors referents de la gastronomia valenciana.

Aquesta experiència prèmium inclou un esmorzar en Central Bar i un menjar especial en el restaurant Habitual. Per a participar, es va posar en marxa un concurs i els guanyadors podran gaudir d’aquesta jornada junt amb el cuiner Estrella Michelin.

Comparteix

Icona de pantalla completa