Diari La Veu del País Valencià
València Activa, la CEV i Florida Universitària impulsen un projecte de capacitació professional per a dones desocupades

La regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, a través de l’agència d’ocupació municipal València Activa, impulsa junt amb la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i Florida Universitària la tercera edició de ‘Explora el teu talent’, un projecte d’inclusió social que comença aquest dilluns i està destinat a augmentar la competitivitat laboral i capacitació professional de dones desocupades i en millora d’ocupació.

Les persones destinatàries d’aquest projecte són 25 dones en situació de desocupació o en millora d’ocupació amb titulació superior o àmplia experiència professional que necessiten actualitzar els seus coneixements i habilitats.

La responsable de l’àrea, Sandra Gómez, ha explicat a través d’un comunicat que el programa formatiu té com a principals objectius “crear ocupació, millorar la competitivitat, reforçar de la seguretat i l’autoestima de les participants, evitar l’exclusió social i impulsar perfils professionals socials i col·laboratius”.

“La formació s’ha estructurat per a donar-los l’impuls necessari per a facilitar la seua incorporació al mercat laboral, tant per compte d’altri com, en el cas que decidisquen emprendre, per compte propi”, ha relatat la regidora, qui ha detallat que el curs consta de 100 hores de formació teòrica i 40 hores de coaching individual i acompanyament.

Gómez ha indicat que l’objectiu d’aquest programa és “impulsar la creació d’ocupació a través d’una millora en la qualificació de les beneficiàries i la seua adaptació a les necessitats del mercat laboral directe i indirecte, ja que les participants poden optar per emprendre o millorar la competitivitat dels seus treballs”.

“Les sessions de coaching ajuden a reforçar la seguretat i l’autoestima de les participants, empoderant-les amb eines, coneixements i xarxes que els ajuden en el seu treball diari, en la cerca activa d’ocupació o en la possible creació d’un nou projecte empresarial”, ha assenyalat Sandra Gómez.

Les assistents partiran amb unes sessions de coneixement personal, amb la finalitat de descobrir i projectar el seu talent individual per a acabar treballant la seua marca personal. A més, tindran matèries específiques d’innovació i emprenedoria, de foment de les habilitats personals i de posicionament i coneixement de la realitat digital. Finalment, elaboraran un pla estratègic personal en cerca d’ocupació.

La responsable de l’àrea, Sandra Gómez, ha qualificat aquesta acció formativa “d’un exemple del compromís de l’administració pública local per a continuar treballant per a generar oportunitats laborals entre les persones que més ho necessiten”.

Comparteix

Icona de pantalla completa