Diari La Veu del País Valencià
La fotografia incòmoda de l’alcalde de Paterna: el posat de Sagredo amb líder d’España 2000

Un sopar a les festes de la urbanització del Plantío pot acabar amb una mala digestió per a l’alcalde de Paterna. L’edil de la localitat de l’Horta Oest va quedar immortalitzat en el sopar junt amb un convidat incòmode: el líder del grup d’extrema dreta España 2000. El socialista Juan Antonio Sagredo va acompanyar els representants de l’exclusiva urbanització ubicada al seu municipi en el sopar de les seues festes, que van acabar amb el reconeixement a l’empresa Levantina de Seguridad, propietat de José Luis Roberto.

Captura de pantalla de l’Instagram de José Luis Roberto. / DIARI LA VEU

La fotografia de l’alcalde del PSPV junt amb líder del partit feixista España 2000 es pot consultar a l’Instragram de José Luis Roberto, però ni rastre d’aquesta incòmoda instantània en les xarxes de l’alcalde o de l’Ajuntament de Paterna, que sí que va anunciar com un acte d’agenda la visita de Sagredo a les festes del Plantío. En la foto que comparteix José Luis Roberto, el líder ultra explica que el premi és un “reconeixement” dels veïns del Plantío a la seua contribució “en la seguretat de la urbanització”. Segons detalla la web de l’Associació de Veïns del Plantío, Levantina és l’empresa que presta els serveis de seguretat a la urbanització.

Juan Antonio Sagredo. / FACEBOOK

Centre de menors

No és la primera vegada que Juan Antonio Sagredo apareix vinculat al nom de José Luis Roberto. Segons va publicar eldiariocv.es, Roberto va liderar l’oposició veïnal a la instal·lació d’un centre de menors a la urbanització de Montecañada, un barri residencial d’alt poder adquisitiu on viuen tant el líder ultra com l’alcalde socialista. Les reticències a donar cabuda a aquest centre de menors tutelats per la Generalitat va acabar amb un acord entre el PSPV, Ciutadans i PP a l’Ajuntament de Paterna per a revocar les llicències necessàries per a l’obertura de la residència.

Aquesta decisió de Sagredo va indignar els seus socis de govern de Compromís, que van trencar finalment el pacte el passat 30 d’agost, i la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. La també vicepresidenta va aconseguir el passat mes de maig –dos mesos després del veto de l’Ajuntament– que el Consell acordara recórrer contra la decisió del ple municipal de Paterna.

Comparteix

Icona de pantalla completa