Economia confia que en la reunió de dimecres el govern espanyol tanque la comissió bilateral sobre els horaris comercials

El departament de Rafa Climent espera que Pedro Sánchez retire els recursos d'inconstitucionalitat a les lleis autonòmiques posats pel govern de Rajoy
/ València
14 setembre 2018 01:00h
Els locals comercials al carrer Colón costen de mitjana 125 euros al mes, segons dades del juny del 2016 de Cushman & Wakefield.

La Comissió Bilateral Estat-Generalitat per a resoldre les "discrepàncies" manifestades sobre determinats articles de la Llei d'horaris comercials, que va entrar en vigor en febrer, se celebrarà el proper dimecres 19 de setembre. L'objectiu és evitar un recurs d'inconstitucionalitat per part del govern espanyol a la norma valenciana, consensuada entre Economia i el sector comercial.

Des de la conselleria d'Economia ja estan preparant la reunió, de la qual confien obtindre un resultat positiu i tancar així la comissió i les negociacions amb l'Estat. Fonts del departament de Rafa Climent han explicat que des del govern espanyol han manifestat la voluntat de retirar els recursos d'inconstitucionalitat presentats per l'anterior executiva de Mariano Rajoy "i deixar legislar a les autonomies com creguen convenient".

Davant aquesta perspectiva, tant el conseller Climent com el director general de Comerç, Natxo Costa, confien que la reunió del proper dimecres siga positiva, fet que comportaria el tancament de la bilateral.

D'altra banda, des d'Economia creuen que l'informe emés per la Secretaria del Consell per a la Unitat de Mercat (Secum), amb motiu del recurs del centre comercial MN4 d'Alfafar sobre l'aplicació de la llei d'horaris comercials, en el qual consideren "injustificada" la restricció de l'obertura dels horaris no suposarà un problema a l'hora de negociar amb l'Estat en la bilateral.

 

next