Ciutadans celebra que s'hagen aprovat la meitat de les seues propostes al Debat de Política General

Mari Carmen Sánchez troba 'sorprenent' que es rebutjara la llibertat de triar una escola concertada i el 'plurilingüisme real' en el sistema educatiu
/ València
14 setembre 2018 01:00h
La portaveu de Ciutadans a les Corts, Mari Carmen Sánchez, defensa el seu partit com a l\'oposició "constructiva i ferma".

El grup parlamentari Ciutadans en les Corts ha celebrat que s'haja aprovat la meitat de les seues propostes de resolució en el Debat de Política General. La síndica, Mari Carmen Sánchez, ha fet un balanç “molt positiu” del resultat, “amb mesures concretes i centrades a millorar la vida dels valencians”.

En un comunicat, la formació taronja informa que entre les propostes aprovades per unanimitat de tots els grups parlamentaris, destaca un pla per a consolidar l'ocupació autònoma i millorar l'accés d'aquest sector a les subvencions del Consell. També cita el foment de l'ocupació de les persones amb discapacitat, als qui també s'oferiran plans de formació concrets dins de l'àmbit rural i es potenciarà la seua promoció interna dins de les empreses, “amb l'objectiu de contribuir a la seua plena autonomia a través de llocs de treball de qualitat”, en paraules de la síndica.

També ha comptat amb l'aprovació unànime de la cambra la proposta d'incloure la figura d'un acompanyant expert i especialitzat en les Oficines d'Atenció a les Víctimes del Delicte. A més, Ciutadans ha aconseguit l'aprovació de mesures per a millorar la productivitat agrària i augmentar els recursos per a la contractació de personal en labors de neteja forestal.

D'altra banda, Sánchez s'ha mostrat “sorpresa perquè els grups que sustenten el Consell hagen rebutjat la petició de continuar treballant en l'erradicació de la violència de gènere i per a implantar plans d'igualtat en totes les empreses públiques valencianes abans que s'acabe la legislatura”.

“No té explicació que el Botànic s'opose a una proposta de tal calat social”, ha comentat la síndica de Cs, qui també ha lamentat que “els grups hagen votat en contra de la reducció de l'impost de successions per a les famílies valencianes, o de la llibertat dels pares per a triar l'opció d'escola concertada per als seus fills, així com la implantació d'un plurilingüisme real en tots els centres valencians”.

“Cs ha demostrat una vegada més fer una oposició constructiva i ferma, posicionant-se com a alternativa útil que proposa mesures pràctiques destinades a solucionar els problemes directes que afecten els valencians, i a millorar la seua qualitat de vida”, ha conclòs la portaveu parlamentària.

next