Diari La Veu del País Valencià
El jove de Torís amb obesitat mòrbida denuncia l’Hospital de Manises i Serveis Socials

La família del jove que pateix obesitat mòrbida i ha arribat a pesar 385 quilos ha denunciat al jutjat l’Hospital de Manises i Serveis Socials per voler traslladar-ho a un pis de 45 metres quadrats a Quart de Poblet, a 34 quilòmetres de Torís, on viuen la seua mare i la seua germana.

Teo Rodríguez, de 34 anys, segueix a l’Hospital de Manises, on va ingressar a mitjan agost i on, segons el centre, hi continua per una “qüestió social” i “no compta, des del punt de vista mèdic, amb cap condició ni causa clínica que justifique un ingrés hospitalari”.

El passat 21 d’agost, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va informar que Teo seria ressituat a una residència o en un habitatge adaptat a les seues necessitats.

La germana del jove, Débora, ha assegurat aquest divendres a EFE que Serveis Socials vol traslladar el seu germà a una planta baixa de 45 metres a Quart de Poblet, on hauria d’anar a viure sol i rebria assistència dues hores al dia.

A més, estaria situada en un municipi que està a 34 quilòmetres de Torís, on hi resideixen la germana i la mare de Teo, cosa que dificultaria que la família poguera acudir a atendre’l. “Si li passa alguna cosa, quan arribem ja estarà mort”, ha dit.

Davant aquesta situació, la família, que vol que el jove seguisca ingressat a l’Hospital de Manises perquè “segueix estant malament i sense poder-se moure”, va presentar aquest dijous una denúncia al Jutjat de Quart de Poblet.

“El meu germà no pot anar-se a viure sol”, ha afirmat Débora, qui ha agregat: “Per molt que li donen un habitatge, no podem fer res amb ell, necessita atenció sanitària”. “Encara que l’hospital diu que no, el meu germà segueix malament. La setmana passada li va baixar l’oxigen i quasi l’intuben”, segons ha relatat per a criticar que l’hospital no els “vol donar cap informe” ni a ells “ni al jutjat”.

Débora Rodríguez ha indicat que des de Serveis Socials li van dir que els estaven “ficant pressió” des de l’hospital perquè “no volien tenir-lo més temps ingressat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa