Diari La Veu del País Valencià
Toni Gaspar proposa que Divalterra passe de ser una empresa a un organisme públic

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, no té intenció de fer desaparéixer Divalterra, l’empresa propietat de la corporació que amb el seu nom actual o amb l’anterior (Imelsa) més maldecaps ha donat als dirigents de la institució.

Gaspar ha donat a conéixer aquest dijous als grups polítics de la corporació i als treballadors de Divalterra el seu “full de ruta” per a l’empresa, amb la transformació en organisme autònom, com és el cas del Patronat de Turisme o el Palau de la Música, o una entitat pública empresarial, com el Palau de Congressos.

Així ho ha transmés Gaspar, qui ha mantingut una reunió amb una vintena de membres de sindicats de Divalterra (CSIF, UGT i CCOO), a la seu de l’empresa pública, i als qui els ha comunicat que els treballadors tindran “veu i vot” en el futur, amb un representant en el renovat consell.

Des de la corporació provincial s’ha destacat en un comunicat la “bona sintonia” amb sindicats, grups polítics i oposició, la qual cosa creuen que apunta a la “immediatesa” en la presa de decisions sobre el futur de l’empresa pública. L’objectiu de Gaspar és obtindre el “màxim consens possible”.

El futur de Divalterra, amb prop de 700 treballadors i un pressupost que en el present exercici frega els 23 milions d’euros, depén també dels informes encarregats als serveis jurídics de la corporació, que determinaran les opcions viables per a la transformació jurídica de l’empresa, entre les quals decidirà el nou consell de Divalterra.

Preservació dels llocs de treball

L’acabament d’eixos informes marcarà la data de la pròxima Junta General de Divalterra, en la qual l’ordre del dia constarà fonamentalment de dos punts: el nomenament del nou consell, que comptarà amb 12 membres enfront dels 14 de l’etapa anterior que representaven els sis grups polítics que integraven la Diputació, i l’elecció de la nova figura jurídica de l’empresa.

En qualsevol cas, la intenció de l’equip de govern de la Diputació és “garantir el manteniment dels llocs de treball en Divalterra”, com van avançar el president i la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, en els dies previs i posteriors al nomenament de Toni Gaspar.

Els treballadors de Divalterra “tindran veu i vot en el futur de l’empresa, en estar dins d’un consell amb sis representants polítics –un per partit– cinc funcionaris tècnics i un conseller delegat”.

Una vegada nomenat el consell i resolta la figura jurídica sobre la qual operarà l’empresa, es podran tractar altres qüestions internes, com les reivindicacions laborals que la plantilla ha vingut mantenint en els últims anys, ha apuntat la corporació.

Comparteix

Icona de pantalla completa