Diari La Veu del País Valencià
El Congrés convalida el decret llei per a exhumar les restes de Franco

El Congrés dels Diputats ha donat llum verda al decret llei aprovat pel govern espanyol per a procedir a l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco, enterrades a la basílica del Valle de los Caídos. La cambra baixa espanyola ha convalidat el decret aprovat pel govern de Pedro Sánchez amb 172 vots a favor i 164 abstencions, les dels diputats del Partit Popular i Ciutadans.

El Congrés avala així la posició del govern espanyol d’exhumar les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos. La votació s’ha aprovat amb els vots a favors de tots els grups a excepció de Cs i PP que s’han abstingut, com ja havien anunciat. A més, hi ha hagut dos vots negatius a la bancada del PP que el partit afirma que han estat errors.

PP i Cs han criticat el govern espanyol per usar la fórmula del decret per a aprovar una mesura que consideren que no és urgent. “No els acompanyarem en aquesta aventura”, ha manifestat el diputat popular Jorge Fernández-Díaz. “No volem ser còmplices de les urgències i els nyaps de Sánchez”, ha valorat Villegas des de Cs.

Els partits catalans han donat suport a la mesura però han recordat que ho fan a canvi que el govern espanyol compleixi el compromís d’anul·lar les sentències franquistes. “Tenim confiança absoluta en vosté”, ha dit el portaveu dels republicans, Joan Tardà, a la vicepresidenta. Carmen Calvo ha lamentat que Cs i PP “es posen de perfil davant la dictadura” i que un acord “històric” no s’haja aprovat per unanimitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa