Diari La Veu del País Valencià
El jutjat amplia el termini per a investigar el presumpte finançament irregular del PSPV

El cas del presumpte finançament irregular del PSPV, que va esclatar el passat mes d’abril, ha tornat aquest dijous a l’agenda política. Durant el segon dia de Debat de Política General a les Corts, la síndica adjunta del PPCV, Eva Ortiz, ha indicat que segons la interlocutòria que han rebut del Jutjat d’Instrucció número 24 de Madrid, una de les causes que investiga els comptes dels socialistes valencians ha sigut declarada com a “complexa” i, com a conseqüència, els tribunals han decidit ampliar la investigació a 18 mesos.

Segons ha explicat Ortiz, la notificació que han rebut afecta a la causa que té a veure amb el Ministeri d’Habitatge que dirigia Beatriz Corredor durant l’època de l’expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero. Concretament s’investiga l’adjudicació d’un contracte a l’agència que va col·laborar en les campanyes dels socialistes valencians en 2007 i 2008, la mercantil Crespo Gomar.

“Enfront del que deien els socialistes que tot açò era una cortina de fum, hui coneixem que aquesta causa ni està clara ni acabada”, ha subratllat la diputada popular.

Així mateix, ha recordat que a hores d’ara continuen altres causes obertes també en el mateix jutjat de Madrid, a Gandia, a Benidorm, així com un altre recurs que els populars han interposat en un segon jutjat de Madrid per una qüestió de Sanitat.

Mata: “No n’hi ha ningú del PSPV en la causa declarada ‘complexa’ a Madrid”

El subsecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha assegurat que en la causa sobre el finançament del partit que un jutjat de Madrid ha declarat complexa no hi figura “ningú del PSPV” i que el termini d’instrucció s’ha ampliat perquè no han arribat “uns certificats del govern de Rajoy”.

Mata s’ha pronunciat així als passadissos de les Corts després que el PP haja donat a conéixer la interlocutòria per la qual s’amplien a 18 mesos les diligències de la causa sobre possible finançament irregular del PSPV a través de contractes del Ministeri d’Habitatge amb l’agència de comunicació Crespo Gomar.

Segons ha explicat el dirigent socialista, sembla que el jutjat va demanar uns papers al govern presidit per Rajoy que “no han arribat”, per la qual cosa “l’única alternativa” en complir-se els sis mesos d’instrucció és declarar la causa complexa.

“Açò tan rellevant és el que ha acordat el jutjat: com que no han arribat els certificats, s’ha de declarar la causa complexa”, ha remarcat Mata, qui ha recordat que el govern del PP va modificar la llei per a “poder-se carregar tots els casos de corrupció” i va limitar a sis mesos el temps d’instrucció.

Mata ha assegurat, a més, que en la causa del Jutjat d’Instrucció 24 de Madrid “està imputada una subsecretària de Cospedal i un alt càrrec d’Inditex que era advocat de l’Estat, però no hi ha ningú del PSPV ni crec que socialista”.

Finalment, ha explicat que, dels dos jutjats de Madrid que investiguen aquest assumpte, un ja ha arxivat la causa, en la qual hi havia “alguna militant del PSPV”, i l’altre analitza els contractes d’Habitatge en una causa en què no figura “ningú del PSPV”.

Comparteix

Icona de pantalla completa