Diari La Veu del País Valencià
Una campanya d’ocupació encén un nou conflicte entre Compromís i el PSPV de València

Diversos càrrecs de Compromís han criticat aquest dimecres el telèfon instal·lat per la fundació municipal València Activa al carrer de Colom per a donar informació sobre el pla d’ocupació per a majors de 55 anys. La diputada Marian Campello ha parlat de “vergonya humiliant” mentre que la portaveu adjunta Mònica Àlvaro ha recordat que la Generalitat ja “presta assessorament de qualitat”. El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha ironitzat amb la cançó Teléfono, d’Aitana.

A través de Twitter, els representants de la coalició han expressat així el seu rebuig a la campanya inaugurada aquest dimarts per l’organisme que encapçala la portaveu socialista en l’Ajuntament i primera tinent d’alcalde, Sandra Gómez. La cabina sona cada deu minuts i les persones que el despengen reben informació sobre ‘Oportunitats +55’ i altres iniciatives de l’agència d’ocupació.

La primera a criticar-ho ha sigut Campello, que ha esmentat Gómez per a advertir que “no cal cap telèfon roig al carrer en ple centre de València per a assessorar a ningú”, ha subratllat.

En una altra piulada, la parlamentària ha afegit que “per a accedir a un dels 80 llocs de treball que des de la regidoria de Gómez s’ofereixen cal complir diferents requisits. Un d’ells és estar enfront del telèfon quan sone”.

El PSPV defensa la campanya

Per part dels socialistes, el portaveu del PSPV de la ciutat de València i assessor de Presidència de la Generalitat, Borja Sanjuán, ha replicat a les crítiques amb una sèrie de missatges per a explicar que “no cal informar-se en el telèfon”, atés que “és una eina de promoció visible i que segons sembla dóna resultats”. Ha recordat que “ha sigut utilitzada altres vegades com amb les hortalisses gegantes o la cadira de tres potes per a promocionar mesures socials”.

En qualsevol cas, ha insistit que “informar-se de mesures d’ocupació no és humiliant, siga en un anunci o en qualsevol altre espai” i ha cridat a “deixar de donar eixa imatge assistencial malentesa”. “Qui rep una ajuda d’ocupació o és contractat pel sector públic ho fa sense perdre ni un mínim de dignitat”, ha reivindicat.

Segons Sanjuán, “que una diputada afirme que per a rebre un dels 80 llocs de treball cal esperar enfront del telèfon, només genera confusió; és com a mínim irresponsable no informar-se abans de publicar-ho”.

Fixació amb Sandra Gómez

També per part dels socialistes, des del PSPV de València lamenten el que veuen com una “estratègia orquestrada per a criticar les accions impulsades per la portaveu del grup municipal, Sandra Gómez, d’un temps ençà”.

Recorden, a més, que “no és la primera vegada que des de Compromís es critica a Gómez i se la posa en qüestió”, per la qual cosa fan una “crida a la calma per part dels qui són companys de govern, que haurien de posar en valor mesures que intenten ajudar a millorar la vida dels veïns”. “El contrari és el que dóna lloc a confusió i decep a la ciutadania”, lamenten.

Comparteix

Icona de pantalla completa