Diari La Veu del País Valencià
Grezzi demana una reunió de l’Autoritat de Transport Metropolitana per a coordinar els serveis nocturns a València

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha demanat aquest dimecres una reunió de l’Autoritat de Transport Metropolitana (ATM) de València per a “coordinar” els serveis de transport nocturn a la ciutat i a les poblacions del voltant i per a conéixer “els detalls” de l’anunci realitzat aquest dimarts pel president del Consell, Ximo Puig, sobre aquest tema.

Grezzi s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa de presentació del programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2018, preguntat per l’anunci de Puig de mantindre els serveis de Metrovalencia les nits els caps de setmana i els festius a partir de final d’any i de reprendre les obres de la línia T2 (ara L10).

“Estàvem esperant-ho des de fa tres anys i ens alegra”, ha dit el regidor, “però falta que conéixer els detalls”. A més, ha dit que “espere que es puguen coordinar les diverses autoritats, ja que no es funciona a base d’anuncis”.

Grezzi ha remarcat la seua voluntat que es reunisca l’ATM “per a coordinar tot això” i “poder veure tots els detalls”. “Va ser un anunci ahir i encara no tenim detalls”, ha declarat. El regidor s’ha referit a l’ATM per ser l’entitat que “gestiona ara la coordinació, la integració i la programació de tots els serveis que es donen en l’àrea metropolitana”.

“Volem veure com es fa, amb quins recursos econòmics, si és suficient l’aportació que farà la Generalitat o si farà més aportació perquè siga un servei de qualitat i que dure només uns caps de setmana. Podríem estudiar tot això dins de les comissions de treball que ja existeixen en l’Autoritat de Transport Metropolitana”, ha insistit el regidor.

Un nou mapa de concessions per al servei de Metrobús

El titular de Mobilitat Sostenible a València ha agregat que cal veure “com es plasma” l’anunci del president de la Generalitat, al mateix temps que ha manifestat que espera que “es puga estendre un poc més” l’horari de servei nocturn, previst de moment “fins a les 2.30 hores”, per a atendre la demanda. “Sabem que el cap de setmana hi ha molta activitat, sobretot amb gent que va a sopar o que acudeix a la ciutat des de l’àrea metropolitana”, ha dit Grezzi, que ha apuntat que “l’important” és que aquesta ampliació d’horari “es faça bé”.

Preguntat sobre si l’ampliació de serveis nocturns hauria de comportar també més servei de Metrobús durant les nits, Grezzi ha assenyalat que “encara no està el mapa de concessions”, a més d’indicar que espera que “s’accelere” i que “a partir d’aleshores es veurà com es plasma”. “Tenim un mapa de concessions desfasades i s’ha de posar al dia”, ha dit.

No obstant això, ha definit com a “molt interessant” poder comptar amb servei d’autobús metropolità a les poblacions on no arriba Metrovalencia perquè “evitaria que molta més gent arribara a València des de l’àrea metropolitana amb cotxe” i “ajudaria al fet que hi haguera més seguretat viària”. “Tot el que siga transport col·lectiu és positiu”, ha celebrat.

Connectar Natzaret, una prioritat

Respecte a la decisió de reprendre les obres de la línia T2, actual L10, Grezzi ha assenyalat que “s’ha treballat també des de l’Ajuntament” perquè s’havia de “determinar les zones de capçalera on es podrien deixar els trens”. El regidor ha valorat aquest anunci i ha considerat que s’haurien d'”actualitzar els estudis de demanda que hi ha”.

Amb tot, Grezzi ha remarcat que allò “prioritari” és la connexió amb el barri de Natzaret: “És una cosa que ja amb el PP es va prometre als veïns, però els diners es van dedicar a moltes altres coses i no a les necessitats de la ciutadania”. “Ara el Govern del Botànic i el de la Nau gestionem els recursos millor i tenim la voluntat de millorar aquestes infraestructures”, ha plantejat.

Comparteix

Icona de pantalla completa