Diari La Veu del País Valencià
El PP farà que Puig i Zapatero compareguen al Senat pel finançament del PSPV

El PP sol·licitarà la compareixença de l’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero davant la comissió d’investigació del finançament dels partits al Senat, així com la del president de la Generalitat, Ximo Puig, segons han informat a Europa Press fonts parlamentàries.

En concret, el grup vol que l’expresident declare per la suposada vinculació dels Ministeris de Sanitat i Consum, Habitatge i Medi ambient amb el possible finançament il·legal dels socialistes valencians, assumpte pel qual el PP vol que comparega també Puig.

La comissió tornarà al treball previsiblement la setmana que ve, amb la reunió de la Junta de Portaveus i de la Mesa per a estudiar les noves peticions de compareixença i decidir un calendari de treball. El PP, amb majoria absoluta en el Senat, es planteja celebrar sessions setmanals fins a desembre.

El PP és l’únic participant en aquesta comissió atés el boicot de la resta de partits, que entenen que els populars la van constituir únicament per a tapar la comissió del Congrés sobre el seu propi finançament. Amb l’inici d’un nou curs polític, el PP incrementarà la pressió sobre el PSOE amb compareixences adreçades a esclarir el presumpte finançament irregular del PSPV.

Aznar al Congrés i Zapatero al Senat

Zapatero serà el primer expresident espanyol a comparéixer i Puig serà el primer president autonòmic en exercici a acudir a la comissió. Ja hi van comparéixer la seua vicepresidenta, Mónica Oltra, per les finances del Bloc; el president de les Corts, Enric Morera, i l’expresident de la Generalitat de Catalunya José Montilla, per les condonacions de deute al PSC.

El Senat posarà data a la compareixença de Zapatero la mateixa setmana que acudirà al Congrés un altre expresident, José María Aznar, cridat el dia 18 de setembre a la comissió que investiga el finançament del PP.

La comissió va tancar el curs passat amb declaracions de dirigents socialistes al voltant del suposat finançament irregular del PSPV. Hi van passar el ministre de Foment, el valencià José Luis Ábalos; la presidenta del PSOE i exministra de Medi Ambient, Cristina Narbona i l’exministra d’Habitatge Beatriz Corredor.

Òrgans judicials de Madrid estudien l’adjudicació a l’empresa valenciana de comunicació Crespo Gomar d’un contracte de 126.208 euros del Ministeri d’Habitatge, en època de Corredor. Al seu torn, en l’etapa de Narbona al capdavant de Medi ambient, també es va beneficiar l’empresa Crespo Gomar de contractes per valor de 405.000 euros que estan sota recerca judicial. Tant Corredor com Narbona van negar irregularitats en els contractes de les seues respectives carteres.

Comparteix

Icona de pantalla completa