Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans titlla de ‘chasco’ la gestió del Botànic i s’uneix a la petició del PPCV de la convocatòria d’eleccions

El Debat de Política General ha continuat la vesprada d’aquest dimarts amb la intervenció de la síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, qui ha titllat de “chasco” la gestió del Botànic en els darrers tres anys per acumular “rivalitats internes, opacitat i improvisació”.

Així mateix, s’ha sumat a la petició que els populars també han demanat hores abans a Puig de dissoldre la cambra valenciana i convocar eleccions: “La ciutadania valenciana mereix un govern millor, senyor Puig, convoque eleccions”.

Una de les primeres crítiques de la portaveu de la formació taronja han anat adreçades a la radiotelevisió valenciana, À Punt, posada en marxa el passat mes de juny. Sánchez ha lamentat que s’haja engegat de “manera precipitada” i sense tindre una programació “atractiva” per a la societat. “Els baixos nivells d’audiència demostren que la televisió ha apostat molt poc per la innovació”, ha asseverat.

“Marginar l’educació concertada”

Per a Sánchez un dels àmbits on el govern valencià “ha fracassat” ha sigut el de l’educació. Així ha denunciat “la marginació” que el Consell ha fet contra “l’educació concertada” així com la imposició del castellà. En aquest sentit, ha recriminat al cap del Consell que no haja fet res per a resoldre la “debacle educativa” que ha generat Compromís. “A hores d’ara, hi ha 2.000 interins al carrer perquè no disposen de la capacitació del valencià”, ha afegit i ha avançat que treballaran per poder implantar un sistema lingüístic on “l’aprenentatge de les llengües siga equitatiu”.

La diputada també ha mostrat el seu descontentament pel treball que han dut a terme en l’àrea sanitària. Ha lamentat que la reversió de l’Hospital de la Ribera d’Alzira haja costat a la societat valenciana “més de 2 milions d’euros pels comiats improcedents”. “De veritat voleu també revertir l’Hospital de la Marina sense tindre dades objectives? Quants diners més ens constarà als valencians?”, li ha preguntat Sánchez a Puig.

La resposta de Puig

Davant aquestes declaracions, Puig ha pujat el to de veu i durant el seu moment de rèplica ha formulat a la portaveu de Ciutadans: “Mire’m als ulls, vosté de veres pensa que la Comunitat està pitjor ara que fa tres anys? Jo sé que no ho pensa perquè vosté és una persona sensata”.

A més, ha aprofitat per a recordar algunes de les mesures implantades en aquestos tres anys per a donar força a la seua tesi. “Tenim avanços importants i indiscutibles com ara que més d’un milió de persones tenen ajudes al copagament de medicines o l’augment de plantilla de professors d’aquest curs”.

Comparteix

Icona de pantalla completa