Diari La Veu del País Valencià
La votació de DecidimVLC comença aquest dissabte amb 15 dies per a triar els projectes favorits

El veïnat de València podrà votar a partir d’aquest dissabte, 15 de setembre, i fins al diumenge 30 quins projectes prefereix per als seus districtes d’aquells que han superat les fases prèvies de DecidimVLC. En aquesta edició, els pressupostos participatius han vist incrementada la seua dotació en un milió d’euros, fins als huit milions.

La votació es realitzarà mitjançant la plataforma DecidimVLC i hi podran participar les persones residents en la ciutat majors de 16 anys, segons recorda el consistori en un comunicat.

Es tracta de la quarta edició d’aquest projecte, que convida a participar i incorporar les propostes i opinions de la ciutadania per a codissenyar aspectes de la gestió municipal. Com a novetat en aquesta convocatòria, els pobles de València (Nord, Oest i Sud) tenen pressupost propi. El pressupost municipal corresponent a inversions per a l’exercici 2019 de l’Ajuntament de València ascendeix a huit milions d’euros. La seua destinació es decidirà mitjançant aquest mecanisme de participació proactiva veïnal.

La regidora de Govern Obert, Participació, Acció Veïnal, Transparència i Auditoria Ciutadana, Neus Fàbregas Santana, ha destacat que els pressupostos participatius d’inversions són una ferramenta que l’Ajuntament posa a la disposició de la ciutadania perquè puga proposar i involucrar-se en la presa de decisions respecte a l’execució d’una part del pressupost municipal destinat a realitzar inversions.

“Després de l’anterior etapa en l’Ajuntament tan opaca i allunyada de la ciutadania, un dels objectius d’aquest govern era obrir la institució a la participació. Per això, DecidimVLC és una de les materialitzacions més importants d’aquesta nova relació entre la ciutadania i el consistori”, ha remarcat Fàbregas.

Comparteix

Icona de pantalla completa