Diari La Veu del País Valencià
Economia xifra en un 90% l’execució del pressupost per a l’impuls dels sectors productius en 2016 i 2017

La Conselleria d’Economia Sostenible ha pressupostat 1.238 milions d’euros en el període 2016-2018 per a l’impuls als sectors productius i per a passar “d’un model econòmic especulatiu a un model d’economia real, productiva, i arrelada al context de cada comarca”. En aquest sentit, Economia assegura que s’ha executat més del 90% del pressupost destinat al canvi de model productiu des que el Botànic va arribar al govern.

Així ho han explicat fonts del departament encapçalat per Rafa Climent a Diari La Veu després que la setmana passada el portaveu d’Indústria del PPCV a les Corts, Vicente Casanova, assegurara que Economia només n’havia pressupostat 1.181 milions d’euros en el període comprés entre 2016 i 2018. Des d’Economia asseguren que es tracta de “les xifres més importants mai abans destinades” per a aconseguir la transició d’un model econòmic “especulatiu” a un “d’economia real”.

Davant les acusacions del PPCV, fonts de la Conselleria han assegurat que a hores d’ara ja s’han executat 605 milions, que han arribat als sectors productius, i no 371 milions com va afirmar Casanova. A això afegeixen que “es continuen pagant les obligacions reconegudes, segons els procediments i terminis habituals en qualsevol administració que habitualment van més enllà de l’exercici pressupostari”.

En aquest sentit, l’execució pressupostària de les obligacions reconegudes ha sigut en 2016 el 89% i en 2017, el 94%, en 2018 –encara en execució– és, a data del 30 de juny del 35,48%, tal com expliquen des d’Economia. A més, asseguren que “les obligacions necessiten la justificació pertinent per part dels adjudicataris de l’ajuda, que en un percentatge elevat es produeix a finals de l’any pressupostat”.

Des de l’equip de Climent, a més a més, han valorat que les ajudes donades per Economia “són ajudes i inversions realitzades amb diàleg, consens, acord, i accions conjuntes amb els sectors, i sense imposicions ni intervencionisme”.

Més ajudes a la indústria que en l’època del PPCV

Les mateixes fonts han explicat que en el pressupost de 2018, compta amb 122 milions d’euros entre ajudes i incentius per al programa de política industrial “enfront els 80 milions d’euros del 2014”. És a dir, Economia apunta que el pressupost per a política industrial s’ha incrementat un 52% respecte a l’últim any complet de govern del PPCV.

Tal com han explicat des d’Economia, amb un sistema de finançament just el departament podria augmentar “el suport als sectors productius, l’emprenedoria i la reindustrialització”, àmbits on “s’estan centrant tots els esforços”.

Comparteix

Icona de pantalla completa