Diari La Veu del País Valencià
Arxivada una nova denúncia de Luis Salom: ni fraccionament ni prevaricació en la gestió de Maite Girau

El Jutjat d’Instrucció número 3 de València ha dictat el sobreseïment i l’arxiu de les diligències obertes arran d’una denúncia de l’assessor del Partit Popular a l’Ajuntament de València Luis Salom contra la regidora d’Esports, Maite Girau, per suposades irregularitats en un contracte de manteniment d’instal·lacions. Segons consta en una interlocutòria a la qual ha tingut accés EFE, el jutge no ha observat possibles delictes de prevaricació ni fraccionament de contractes en la gestió de Girau, encara que admet que “ha pogut haver-hi irregularitats formals”.

La denúncia de Salom –investigat per un suposat delicte de blanqueig de capitals junt amb desenes de regidors i assessors del grup municipal del PP valencià– té el seu origen en la caducitat del conveni de manteniment signat per l’Ajuntament de València i l’empresa Inesapi l’octubre de 2011 per quatre anys, amb possibilitat de dos més. Segons es va fer constar en la denúncia, l’empresa va sol·licitar la pròrroga però es va demorar la tramitació administrativa fins a l’extrem de fer impossible la continuïtat del contracte. Malgrat això, l’empresa va continuar prestant el servei i l’Ajuntament pagant fins a gener de 2018 per import de 1,4 milions d’euros.

El jutge, després d’escoltar la regidora i estudiar documentació presentada per l’Ajuntament, ha conclòs que no era competència directa de Girau, sinó de la Junta de Govern, escometre la pròrroga d’aquest contracte, i que la continuïtat de l’activitat de l’empresa, malgrat l’extinció del conveni, va obeir la necessitat de “no deixar desprotegit un servei públic”.

Aquesta és, almenys, la sisena denúncia interposada per Salom que els jutjats de València arxiven. De moment, en el repòquer d’arxivaments que fins ara acumulava Salom, els regidors que havien sigut objecte de les denúncies de l’assessor del PPCV són el mateix alcalde Joan Ribó i els regidors Pere Fuset i Sandra Gómez. Continua viva una causa, dividida en dues peces, contra el regidor de Comerç, Carlos Galiana.

Les úniques denúncies en què Salom ha guanyat el pols no han tingut res a veure amb la seua estratègia de posar en el mateix sac de la corrupció els partits d’esquerra, sinó amb conflictes personals amb altres personalitats polítiques. Una d’aquestes va ser la picabaralla que va mantindre amb la periodista Tona Català, la dona del president de les Corts, Enric Morera. Català va insultar l’assessor popular amb expressions com “maricón d’Espanya” i “puto fatxa” en una publicació a les seues xarxes socials. Català haurà d’indemnitzar amb 3.000 euros l’assessor popular.

Comparteix

Icona de pantalla completa