Diari La Veu del País Valencià
Perfecto Palacio, candidat de consens per a presidir la CEV alacantina

Perfecto Palacio serà el proper president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), a Alacant. Conclòs el termini per a la presentació de candidatures, la de Palacio ha sigut l’única registrada i la seua elecció tindrà lloc en l’assemblea convocada dijous que ve, 13 de setembre. A partir d’eixe moment, Palacio passarà a ser vicepresident de la CEV i vocal de la seua junta directiva i comité executiu.

D’aquesta manera, Palacio es convertirà en el tercer president de la CEV a Alacant, després que la presidenta electa, Rosana Perán, dimitira en juliol per a centrar-se en la seua empresa, Pikolinos. Antonio Mayor, president de la patronal Hosbec, es va posar al capdavant de la confederació a la demarcació d’Alacant de manera temporal fins que s’escollira un nou president.

Perfecto Palacio compta amb una dilatada experiència en diferents àmbits de l’empresa que va iniciar en la dècada dels noranta com a adjunt a la direcció d’operacions de la companyia naviliera SEA-LAND Services Inc i, posteriorment, com a director general de Naviera OMC –companyia especialitzada en el trànsit marítim entre la península i Canàries– i com a vicepresident i conseller delegat, durant una dècada, del Grupo Marítima Valenciana, S.A. –societat concessionària de la terminal de contenidors del Port de València–.

Ha sigut conseller de Marítima Valenciana, S.A. i membre dels consells d’administració de l’Autoritat Portuària de València i Alacant, així com conseller de les terminals de contenidors d’Alacant i de Bilbao, de TCV València S.A., de Conterail, S.A. i de Marina Deportiva d’Alacant S.A.

El seu compromís amb la defensa dels interessos alacantins, el va portar a la presidència de l’Institut d’Estudis Econòmics d’Alacant (INECA) on va desenvolupar un important paper durant tres anys promovent estudis i actuacions per a la millora competitiva de la demarcació.

L’empresari alacantí és, en l’actualitat, administrador de Metromedia Inversiones, S.L., empresa familiar dedicada a inversions en automoció, gestió i promoció immobiliària, gestió nàutic-portuària, hostaleria i sector editorial. Compta també amb una important experiència docent adquirida com a professor de diversos màsters, com són el de Dret i Negoci Marítim d’ICADE Madrid, el Shipping Business de la Universitat Politècnica de Barcelona i el màster de gestió portuària i transport intermodal de l’ICADE-IPEC a València. Des de l’any passat, presideix, a més, Eco3Multimedia S.A.

Comparteix

Icona de pantalla completa