Diari La Veu del País Valencià
Educació ampliarà la matriculació del C2 de valencià si les notes del C1 es publiquen després de tancar el termini

Les qualificacions de les proves per a obtindre el C1 de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià, l’antic nivell conegut com a Mitjà, que es van celebrar el passat 9 de juny es coneixeran en breu i, en cas que les notes es donen a conéixer amb el període de matrícula per al C2 esgotat, que finalitza el proper 15 de setembre, Educació preveu ampliar el termini perquè tothom puga inscriure’s.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà ha assegurat que el retard en la correcció dels exàmens del C1 de valencià ha sigut a causa del canvi en el model de les proves després que aquestes s’adaptaren al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECRL). “Hem canviat el sistema i per primera vegada el valencià està en el MECRL i, per tant, les proves s’han adaptat. Ara són homologables als títols d’altres idiomes”, ha explicat el conseller en el magazín ‘El matí À punt’, de la televisió pública. “Ha canviat la forma de fer l’examen i per això s’està tardant més a corregir, però, en breu estaran, en aquestes setmanes estarà corregit i es podrà saber la nota”, ha indicat Marzà.

Les proves per a obtindre el C1 de valencià es van celebrar el passat 9 de juny. Aquestes van suscitar diverses queixes d’un gruix d’aspirants que assenyalaven un augment en la dificultat dels exàmens, encara que finalment, en la primera fase del procés un 41,65% de persones van resultar aptes, mentre que en 2017 en van ser un 27,92% els qui van superar aquest primer examen.

La matrícula per al C2 de valencià va començar l’1 de setembre i finalitza aquest dissabte, 15 de setembre. Des d’Educació, a través de la Direcció General de Política Lingüística, està previst que les notes del C1 estiguen abans, ha explicat el conseller, però, si no arriben a temps, “haurem d’ampliar el termini perquè tot el món puga saber abans de matricular-se si ha aprovat o no”, ha afegit Marzà. Això no obstant, la normativa no indica que calga estar en possessió del C1 per a poder matricular-se per a fer les proves del C2.

Comparteix

Icona de pantalla completa