Diari La Veu del País Valencià
Medi Ambient avaluarà el nou Puerto Mediterráneo de manera estricta i amb la màxima transparència

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha manifestat aquest dilluns que, quan el projecte d’Intu Mediterrani arribe a la seua conselleria, faran una avaluació “estricta” i comprovaran “tot el que s’ha de comprovar”.

Així ho ha indicat Cebrián en un desdejuni informatiu en ser preguntada pel nou Puerto Mediterráneo, un projecte que ja ha passat la primera barrera administrativa, la municipal –a Paterna–, i que ara ha sigut elevat a la Generalitat. De moment, però, encara no ha arribat al departament dirigit per Cebrián. Quan ho faça, se seguirà “el procés legalment establit” i es farà “amb la màxima transparència” i complint l’objectiu de “garantir la seguretat jurídica de tots”.

En aquestos moments el projecte està a la Conselleria de Territori. Una vegada entre a la de Medi Ambient s’aplicarà el procediment establit, que comporta “un procés de consulta a totes les administracions i entitats afectades” i el dictamen tècnic posterior de la Comissió d’Avaluació Ambiental.

La consellera també ha sigut preguntada per les declaracions de la vicepresidenta del govern, Mónica Oltra, el passat divendres. Oltra va advertir que, quan existeixen consultores (com Aguirre Newman) que diuen que hi ha “saturació” de centres comercials, “convé fer-los cas”, atés que “no tenen interés econòmic ací”. Sobre aquestes paraules, Cebrián ha indicat que “la vicepresidenta va fer una valoració política des del punt de vista comercial” i que ella no entraria en aquesta valoració, ja que no és la seua competència.

A títol personal, ha recordat que “hi ha molts projectes comercials i d’oci que en passar els anys s’ha demostrat que no tenien l’impacte econòmic que prometien, que més aviat han donat problemes i que en algun cas ens està costant diners als valencians”. “Cal veure què ha passat i cap a on volem anar”, ha indicat. Amb tot, la consellera ha remarcat que “el que jo puga opinar en cap cas suposa un prejudici sobre el resultat final d’aquesta resolució” i ha afegit que en aquest procediment legal “tenen veu moltíssimes administracions”. “La nostra responsabilitat és rebre-ho tot i fer-ho amb la màxima transparència possible”, ha reiterat.

Comparteix

Icona de pantalla completa