Diari La Veu del País Valencià
La gota freda pot descarregar fins a 100 litres en algunes zones costaneres

La gota freda, de moment, sembla que ha vingut per a quedar-se al País Valencià. Aquest diumenge les pluges van deixar vora 40 litres per metre quadrat en l’Horta Oest i prop de 20 a València ciutat i segons les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) l’estabilitat al territori no arribarà fins al cap de setmana vinent.

Així, entre aquest dilluns i dimarts es preveu la major acumulació de precipitació on el litoral podria acumular fins a 100 litres per metre quadrat. També les tempestes acompanyades de fortes ratxes de vent seran persistents durant aquesta setmana.

De fet, aquest diumenge l’Ajuntament de València va ordenar tancar els parcs i jardins davant el perill de les fortes ratxes de vent que s’havien anunciat.

Així, de cara al cap de setmana vinent, dies 15 i 16, encara que la tendència és anar cap a una meteorologia menys inestable en general, és probable que continuen les precipitacions però amb menor intensitat.

Primeres incidències

L’episodi de pluges i vent d’aquest diumenge va obligar els bombers del Consorci de València a acudir al rescat d’un conductor que s’havia quedat atrapat en el seu cotxe a Xàtiva (la Costera), encara que finalment ha eixit pel seu propi peu, i a realitzar tres intervencions per caigudes d’arbres i branques, una d’elles de branques que bloquejaven l’entrada d’Urgències de l’Hospital Luis Alcanyís.

A més, fins a primera hora de la vesprada van realitzar dos serveis, un a Catarroja (l’Horta Sud) a causa d’un quadre elèctric afectat per la pluja i un altre a Paiporta (l’Horta Sud) pel sanejament d’una façana, segons Emergències de la Generalitat.

L’Agència Estatal de Meterología (Aemet) ha informat que les ratxes de vent van arribar a Xàtiva (la Costera) als 110 quilòmetres per hora.

Comparteix

Icona de pantalla completa