Diari La Veu del País Valencià
El PPCV critica Puig per destinar els diners dels col·legis a subvencionar el catalanisme

La portaveu d’Educació del Grup Popular a les Corts, Beatriz Gascó, ha denunciat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, “no paga als col·legis mentre malbarata milions en subvencionar el catalanisme”, segons ha criticat el partit en un comunicat.

Gascó ha denunciat que “Puig deu 18 milions d’euros de despeses de funcionament als col·legis i instituts de la Comunitat, ja que Educació porta sense pagar des del mes de maig als centres, així els deu els quatre últims mesos i complica encara més el correcte funcionament de l’inici de curs”.

La portaveu popular ha assenyalat: “Mentre deixa de pagar als col·legis sí que hi ha diners i malbarata milions d’euros a subvencionar el catalanisme amb ajudes directes a entitats, mitjans i tot tipus d’associacions. Aquestes són les seues prioritats”.

Gascó considera que “aquest inici de curs, lluny del món idíl·lic que ens dibuixen Puig i Marzà, és el del caos amb irregularitats en l’adjudicació de places, la insubmissió a les sentències judicials, el sectarisme i la implantació de l’ensenyament de la religió islàmica en alguns centres públics”.

La secretària d’Educació del PSPV, Inma Sánchez, en canvi, assegura que aquest nou curs és “el dels millors indicadors en educació des de l’any 2010”. La socialista argumenta que amb l’augment del 18,7% als pressupostos de 2018 a la Conselleria d’Educació, “s’han pogut implementar una sèrie de mesures en el sistema educatiu valencià i en les millores de les condicions laborals del professorat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa