Diari La Veu del País Valencià
Dijous se celebra l’audiència prèvia al judici per la demanda de Calatrava contra EUPV
RedactaVeu / València

El titular del jutjat de primera instància número 12 de València ha convocat el proper dijous 27 de març, a les 9.30, a la Ciutat de la Justícia de València, l’audiència prèvia corresponent a la demanda de Calatrava contra Esquerra Unida per la pàgina web www.calatravatelaclava.com. En eixe tràmit el jutge haurà de valorar qüestions de caràcter processal i decidir si es practiquen les proves que puguen proposar les dues parts. El diputat d’EUPV Ignacio Blanco espera que “no prospere l’intent de Calatrava de fer-nos callar davant les pífies i sobrecostos milionaris que hem hagut de pagar tots els valencians”.

El passat mes de gener Calatrava va presentar una demanda contra Esquerra Unida en la qual demana una indemnització de 600.000 euros i el tancament de la web www.calatravatelaclava.com, que el jutge ja ha rebutjat com a mesura cautelar. Es tracta d’un conflicte entre la llibertat d’expressió i el dret a la informació exercits per Esquerra Unida i el dret a l’honor que Calatrava considera vulnerat per unes suposades injúries. El jutge compta ja per a valorar els fets i la seua dimensió jurídica amb tota la documental del procés (la demanda de Calatrava, la contestació d’EUPV i els informes pericials respectius), però després de l’audiència prèvia podria decidir que es practicaren més proves o directament resoldre el litigi.

El diputat d’EUPV es manifesta “tranquil” davant aquesta nova fase del procés judicial: “El jutge ha de valorar que tota la informació que oferim en la pàgina web és d’interés públic i està contrastada amb documentació oficial. Nosaltres no som els culpables de la mala fama de Calatrava, que ja era conegut i criticat arreu del món abans de l’existència de la nostra web”, explica. Blanco es ratifica en totes les seues crítiques als responsables polítics que van firmar els contractes amb l’arquitecte i li van consentir uns sobrecostos que tripliquen el pressupost inicial de les obres: “Calatrava és un particular que ha fet un gran negoci amb els nostres diners perquè el Consell li ho ha consentit. La responsabilitat política de tot açò és del PP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa