Els museus festius de València consoliden el seu creixement en els primers mesos de l'any

El regidor de festes, Pere Fuset, considera que "les magnífiques xifres" fan preveure un 2018 "excel·lent" de visites
9 setembre 2018 01:00h

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat aquest diumenge que els tres museus festius municipals han mantingut també durant l'estiu l'alt nivell de visitants registrat durant tot l'any 2018. El Museu Faller, el Museu de les Roques i el Museu de la Setmana Santa Marinera sumen així 147.210 visitants entre els mesos de gener i agost d’enguany, la qual cosa suposa un increment d'un 10,42 % respecte al mateix període en 2017, quan se’n registraren 133.315.

Fuset ha apuntat que "les magnífiques xifres dels dos primers quadrimestres ens fan preveure que 2018 serà un any excel·lent en què els museus festius superaran els rècords històrics de l’any passat". Durant el mes d'agost ha acollit 8.574 visites, una xifra pràcticament idèntica a la del mateix mes de l’any passat, cosa que permet que en el conjunt de l'any l’augment de visitants se situe en 9.589. 

L'espai faller de Montolivet acumula així un 61,73 % de creixement respecte a les dades de 2010, la qual cosa confirma un creixement especialment significatiu els darrers anys a partir de la seua oficialització i d'una completa reforma i renovació que Fuset ha anunciat que tindrà continuïtat en les pròximes setmanes. Per la seua part, el Museu del Corpus - Casa de les Roques acumula 4.114 visites més que al mateix cicle de l’any passat, tot i haver estat tancat per obres en febrer.

El renovat museu de la festa grossa va registrar també la variació més gran d’agost, amb un increment de 1.493 visitants respecte al mateix mes de 2017. L'evolució d'aquest espai és també especialment considerable ja que des de 2010 pràcticament ha duplicat el seu públic.

En el cas del Museu de la Setmana Santa Marinera, ubicat al Marítim i, per tant, el més allunyat del centre i dels circuits turístics habituals, el seu flux es manté més discret i constant al llarg del temps.

En total són ja 9.587 visites les registrades entre gener i agost, 192 més que el dos primers quadrimestres de l’any passat, tot i que va haver d’estar un temps tancat per reforma.

next